Воша убедљива у Београду

Партизан – Војводина 1:3 (0:2)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца: 10.000, судија: Илић (Ћуприја). Стрелци: Божинов у 63. за Партизан, а Мелег у 6, Палочевић у 29. и Трифуновић у 75. минуту за Војводину. Жути картони: Балазиц, Богосавац, Леонардо, Брашанац, Илић (Партизан), Мићић, Пушкарић, Антић, Трујић (Војводина).

ПАРТИЗАН: Шаранов 6, Вулићевић 6, Гогуа 6, Балазиц 6, Богосавац 6, Евертон 6 (Леонардо 6), Брашанац 6, Радовић 7, Михајловић 7 (Илић 6), Стевановић 7 (Ђурђић 6), Божинов 7.

ВОЈВОДИНА: Кордић 6, Мићић 7, Ковачевић 7, Мелег 8 (Зличић), Пушкарић 6, Палочевић 7 (Трифуновић 7), Бабић 6 (Јованчић 6), Антић 7, Малбашић 7, Милетић 7, Трујић 8.

У дербију 3. кола Суперлиге Србије Војводина је као гост матирала Партизан. Изабраници Ненада Лалатовића били су бољи у свим сегментима игре и заслужено славили.

Оно што је било занимљиво за присталице београдског клуба било је то какве ће промене донети тренер Марко Николић. Она, најочигледнија, била је у формацији, овог пута је 4-4-2, с Радовићем на месту шпица. Новосађани су се ослонили на тим који је углавном играо од почетка сезоне. Виђено је нешто више свежине у игри црно-белих, али Војводина је показала да одлични резултати у овој такмичарској години нису случајност.

Великом пожртвованошћу пресекли су Новосађани напад Партизана, Мићић је проиграо Мелега, а овај преварио неколико чувара, на крају и Шаранова и постигао гол. Мало потом, Пушкарић је погрешио, Радовић узео лопту, заврнуо на петарац, а Божинов погодио пречку. Велики ривали најавили су одличан фудбал на стадиону у Хумској. Играло се брзо и офанзивно у великом дербију, обе екипе су проналазиле најједноставнија решења у нападу.

Занимљиво је да су се Новосађани углавном оријентисали на атаке с бокова, док су Београђани углавном игру креирали кроз средину. Без обзира на одређену идеју изабраника Марка Николића, ипак је Војводина била та која је диктирала прво полувреме. Велика мотивација, јак дуел и тактички дотерана средина заслужни су што су црвено-бели у 29. минуту повели 2:0. Мелег је проиграо Палочевића, а овај са 22 метра сјајно савладао Шаранова. Војводина је показала да је дефинитивно озбиљна екипа.

У 35. минуту пропуштена је велика прилика и за 3:0. Ређали су се потом, прилике на обе стране, најпре је запретио Брашанац, а потом је Мелег поново био у главној улози код Новосађана. Изванредни фудбал је виђен у Хумској, али незадовољни резултатом, највијачи Партизана су поново скандирали против актуелне Управе.

У наставку, покушао је Николић изменама да нешто промени, али је Војводина и даље била озбиљнији тим. Импоновало је тактичко савршенство које су спроводили изабрани Ненада Лалатовића. У 53. минуту Војводини је поништен регуларни гол после слободног ударца и дотад добри судија Илић није свирао фаул. Све би већ тада било готово. Уместо тога, враћена је неизвесност. У 63. минуту центрирао је Вулићевић, а Божинов главом смањио на 1:2.

А онда какав промашај Трифуновића. Изашао је сам испред Шаранова, заобишао га, али је пропустио прилику да реши све. Нешто касније исти играч је и ставио тачку на ову одличну утакмицу.

И. Лазаревић

 

Лалатовић: Исплатила се офанзива

Презадовољан је био тренер Војводине Ненад Лалатовић после победе над црно-белима.

- Партизан имам сјајан тим, имају добре играче, али сада су у малој кризи. Извео сам офанзиван састав, хтели смо да победимо и у томе смо усели. Честитам својим играчима на заслуженом ттријумфу, могли смо да дамо још неки гол. Ове сезоне постижено изузетне резултат иако је летос у тим дошло осам нових играча - рекао је Лалатовић.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести