Вошин улог много вреднији

Традиционално утакмице између фудбалера Црвене звезде и Војводине имају одредницу дербија. Ни суботњи сусрет се по томе неће разликовати, с тим што је

 улог пуно већи за новосадске црвено– беле, који бију битку за Европу и којима је сваки бод злата вредан. С друге стране, Београђани су већ освојили титулу, такмичарских мотива, осим, наравно, оних –  играчких немају, па се може очекивати да ће њихов тренер Миодраг Божовић пружити шансу и некима од играча који су до сада имали мању минутажу. Било како било, дуел на стадиону „Рајко Митић“ биће занимљив, а управо неизвесну у тешку утакмицу за екипу коју води очекује и тренер Воше Ненад Лалатовић.

– Свака утакмица до краја за нас је и важна и веома тешка. Наш циљ остаје пласман у Европу и до краја тражимо начин да остваримо још барем две победе, иако имамо веома тежак распоред. Увек је тешко играти на стадиону „Рајко Митић“ и управо због тога је важно да, као и у утакмици с Чукаричким, покажемо храброст,као и квалитет и хтење.

Баш као и Црвена звезда, и Војводина је велики клуб и због тога имам велику жељу да то покажемо и приближимо се за корак квалификацијама за Лигу Европе. Рекао сам више пута, поновићу још једном: никада до сада нисам радио у клубу који има услове као новосадски и зато се свим срцем надам да ћемо обезбедити нови излазак на међународну сцену. Нови Сад, клуб и његови навијачи то сигурно заслужују – рекао је Лалатовић.

У дуелу на Бановом брду, два жута, самим тим и црвени картон зарадио је капитен Радован Панков, па неће бити у комбинацији за састав.
– Панков нема право играња, а још не могу да рачунам ни на голмана Перића. Он се опоравио, тренира и брани све боље, али не желимо још да га шаљемо у ватру. Остали играчи су ту, спремни да заузму место у тиму, а једино што у овом тренутку могу да кажем је то да ће бити једна до две промене у саставу у односу на дуел с Чукаричким.

Стратег новосадашког тима је убеђен у повољан резултат у дербију.
– Претпостављам да ће шансу у Звездином тиму добити неки играчи с клупе, па очекујем да ће колега Божовић на терен послати Гаврића, Сикимића, Бабунског, Ристића, Плавшића... Реч је о квалитетним фудбалерима, који ће имати јако велики мотив да се докажу тренеру и увере га да им је место у Звезди која ће играти у квалификацијама за Лигу шампиона, али ме то не плаши. Ми знамо шта је наш циљ, показао је овај тим Војводине да има квалитет и карактер и убеђен сам да ћемо то и у дербију доказати – јасан је Ненад Лалатовић

A. Предојевић

 

Лепше пред публиком

Осврнуо се Ненад Лалатовић и на чињеницу да ће се утакмица играти без присуства публике.
– Нисам до сада водио неки тим пред празним трибинама,то је као нека тренинг утакмица када су гледаоци само редари, полицајци и новинари, али шта да се ради. Лично, мислим да је боље казнити неки клуб новчано, јер ионако играмо пред малим бројем навијача. Сигурно је да би лепше било да наступимо пред 20.000 људи, јер и фудбалери воле добру атмосферу. Овако, биће јако важан фактор мотивације, као и то ко ће ући боље у сусрет. Надам се да ћемо то бити ми – казао је Лалатовић.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести