Вошина снага биће у тимској игри

БЕЛЕК: Шеф стручног штаба фудбалера Војводине Ненад Лалатовић (38) велику помоћ у раду има од двојице најближих сарадника, Драгана Шарца (40) и Видака Братића (39).

И они су, баш као и Лалатовић, млади тренери, који су оставили трага у српском фудбалу, играјући за већи број суперлигашких екипа. По завршетку каријера определили су се за тренерски позив, па сада уче и развијају се уз шефа струке црвено-белих.

- Одлично сарађујемо сви у стручном штабу – нагласио је Драган Шарац. – Уз шефа су, осим мене, и Братић, кондициони тренер Сале Јанковић, тренер голмана Борис Нађ и здравствена екипа и свако од нас труди се да на најбољи начин изврши обавезе које има. Чекају нас на пролеће тешке утакмице и јако је битно да већ од првог званичног дуела са Спартаком будемо максимално припремљени. Управо зато настојаћемо да преостало време искористимо на најбољи начин, како у Белеку, тако и када се вратимо у Нови Сад.

Шарац се бави анализом снимака одиграних утакмица.
- То је важан део посла, јер уз помоћ тих снимака видимо како игра противник и како се ми сналазимо. Циљ мог деловања је да уочимо и исправимо грешке, односно да их сведемо на минимум, а основни намера је да нам то омогући да на пролеће остваримо што више победа и испунимо зацртане планове.

Атмосфера у екипи је увек веома битна.
- Она је на високом нивоу и играчи се понашају по принципу - сви за једног, један за све. Очекујем да ће нас управо то красити и када се настави битка за бодове, односно да ћемо у периоду који следи играти добро и бележити још боље резултате.

У сличном правцу иду и мисли Видака Братића:
- По завршетку играчке каријере отворио сам ново поглавље и већ две године радим уз Лалатовића – рекао је Видак Братић. - Задовољан сам, полако се сналазим и себе једног дана видим као шефа струке у неком тиму.Учим, скупљам информације и све укупно иде у добром правцу. Нас тројица одлично функционишемо, зна се ко шта ради, као и принципи по којима смо организовани. Мој део посла везан је за рад с одбрамбеним играчима и трудим се да овај део тима буде што конкретнији и бољи.

После много година избивања из Новог Сада, Братић се вратио у средину из које је поникао.
- Вратио сам се у, слободно могу да кажем – матични клуб и град у коме живим. Овде, у  Турској, у екипи влада јако добра атмосфера и момци испуњавају све оно што им се каже, тако да никаквих проблема у том правцу немамо. Због тога очекујем да ћемо достићи жељену форму и да је пред нама једна лепа полусезона.

Када се реч повела о посебној снази новосадског тима, Братић је био категоричан:
- Тимска игра биће наш главни адут. Већ на припремним утакмицама видело се да играчи дишу као један и верујем да ће тако бити и када се првенство буде наставило – задовољан је Братић. 

Текст и фото: А. Предојевић

Данас с Тоболом
Данас од 16 часова фудбалери Војводине одиграће последњу утакмицу у Белеку. Ривал ће им бити казахстанска екипа Тобол из Астане. Реч је о клубу основаном пре 49 година, чији тим је у прошлом првенству заузео седмо место у шампионату Казахстана.


Други пораз Новосађана
Војводина – Динамо (Тбилиси) 1:2 (1:1)

БЕЛЕК: Терен у ФЦ „Сусеси“, гледалаца: 50, судија: Валидзе (Русија). Стрелци: Ожеговић (из пенала) у 32. минуту за Војводину, Гелашвили у 8. и Јигаузи у 69. минуту за Динамо. Жути картони: Росић (Војводина), Чамтушвили и Чакветадзе (Динамо). Црвени картони: Ожеговић у 40. и Росић у 60. минуту (Војводина) и Рене (Динамо) у 40. минуту.

ВОЈВОДИНА: Перић, Лакићевић, Настић, Милетић, Росић (Пушкарић), Јованчић, Секулић, Мићић (Ћурко), Трујић, Бабић, Ожеговић.

ДИНАМО ТБИЛИСИ: Хрличка (Бегошвили), Челидзе, Гвелесјани, Рене, Лочошвили, Пазунашвили (Чакветадзе), Чамтушвили (Јигаузи), Патабули, Јанелидзе (Амисулашвили), Ктеишвили (Квилепаја), Гелашвили (Лобјанидзе).

Веома јаку и квалитетну проверу имали су играчи српског суперлигаша у дуелу с Динамом из Тбилисија, најбољим тимом Грузије и клубом богате традиције. Током свих 90 минута пратили смо динамичну и солидну утакмицу, у којој су Грузини, за разлику од Војводине, искористили своје прилике и забележили победу. Црвено-бели из Новог Сада на тај начин претрпели су други пораз на припремама у Турској, а тренер Ненад Лалатовић поново је „мешао карте“, када је реч о постави која је наступила у овом окршају.

Повео је Динамо већ у 8. минуту, када је погрешио Милетић, а Гелашвили пресекао његов пас, стуштио се ка голу и резантним ударцем по земљи савладао Николу Перића. Развила се битка у којој је било и оштријих стартова, а Новосађани су до изједначења стигли у 32. минуту. Лопту је на 16 метара од гола Словака Хрличке примио Синиша Бабић, лепо преварио једног одбрамбеног фудбалера из Тбилисија и кренуо ка голу, када га је овај срушио и дилеме није било за руског судију грузијског порекла, који је показао на белу тачку. Сигуран реализатор најстроже казне био је Огњен Ожеговић.

У 40. минуту у казненом простору Динама нашли су се у жешћој дискусији Ожеговић и Бразилчац Рене, а арбитар је неочекивано обојици показао директне црвене картоне, без права замене.

Могла је Војводина да поведе уз 52. минуту, када је Јованчић шутирао поред гола, а на исти начин је, три минута касније, одговорио Чамтушвили. Играо се 58. минут када је шут опробао капитен новосадске екипе Бојан Настић, али је и овог пута лопта отишла поред оквира гола, а само минут касније Лобјанидзе је погодио пречку гола нашег тима.

Арбитар Валидзе бје у 60. минуту показао други жути, самим тим и црвени картон Лазару Росићу, али с правом замене, па је на терен морао да уђе Пушкарић. У 67. минуту је агилни и запажени Бабић нишанио супротни угао Бегашвилија, али је за мало био непрецизан, а у 69. минуту догодио се тренутак одлуке. Тада је Јигаудзи улетео на једну дубинску лопту између штопера Лалатовићеве екипе и лако матирао Перића по други пут, за коначних 1:2. Војводина је напала свим силама, прилике су имали Бабић и Пушкарић, али се мрежа ни на једној страни више није зањихала.

А. П.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести