Вошини клинци најбољи

Победник Турнира пријатељства за 2016. годину је млађа кадетска екипа Војводине. Потпуно заслужено, Новосађани су у финалу савладали вршњаке из Ријеке

Војводина - Ријека 1:0 (0:0)

СТАНИШИЋИ: Стадион “Етносело”, судија: Бошко Ракић, стрелац: Крстић у 48. минуту. Жути картони: Тороман, Тегелтија (Војводина), Кучи, Мохоровичић, Шегон, Некић (Ријека), црвени картон: Кучи (Ријека).

ВОЈВОДИНА: Тороман, Бјековић, Тадић, Милијашевић (Кнежевић), Рубежић, Митровић, Куртиши (Миловановић), Тегелтија, Тедић, Нешковић, Јаковљевић (Крстић). 

РИЈЕКА: Пандур, Јурешић Некић), Хаyисаку, Никшић, Бошњаковић Мохоровичић, Бушња, Петровић (Матошевић), Митровић (Матуља), Кучи, Смолчић, Шегон.

Победник Турнира пријатељства за 2016. годину је млађа кадетска екипа Војводине. Потпуно заслужено, Новосађани су у финалу савладали вршњаке из Ријеке, у утакмици у којој се јасно видело да су Вошини клинци бар за класу боља и зрелија екипа, која у свом саставу има талентованије фудбалере.

Од старта дуела било је јасно ко је газда на терену. Под диригентском палицом најбољег играча Турнира, везисте Михајла Нешковића, Војводина је држала све конце игре у својим рукама и само се чекало када ће боља игра црвено-белих бити материјализована. Но, то није било лако, с обзиром да је на голу хрватског тима стајао одлични Игор Пандур. У 20. минуту, након сјајног продора  Нешковића и асистенције ка Тедићу, центарфор  Воше је слабо захватио лопту. Неколико минута касније, снажан шут Нешковића из слободног ударца, Пандур је одбио у корнер.

Већ на старту другог полувремена, Куртиши је, после лепог продора, гађао ближи угао, али је погодио стативу. Три минута касније, након што је Нешковић срушен у шеснаестерцу Ријеке, досуђен је пенал за Војводину и чинило се да је дошло време да Новосађани наплате много бољу игру. Али, сјајни Пандур се пантерски бацио и одбранио шут Тедића.

Ипак, фудбалска правда задовољена је у 48. минуту, када је Крстић извео прекид искоса, с леве стране. Оштро набачена лопта пала је испред голмана Ријечана, нико је није захватио, па је одскочила у петерцу и зарила се у мрежу Пандура за 1:0.
До краја сусрета, ништа се није мењало на терену. Иако су јурили заостатак, Ријечани ни једном нису иоле озбољније припретили голу поптуно беспосленог Торомана, па су пехари (прелазни и трајни) заслужено отишли у Нови Сад.

Д. Кнежић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести