Време квари програм

Фудбалери Пролетера под вођством тренера Золтана Сабоа и помоћника Бранка Жигића и Светозара Совиља полако се уходавају, а од јуче раде два пута дневно.

На игралишту Борца одрађују тренинге базиране на трчању, а користе салу и теретану.

- Као и већини екипа време нам не иде на руку, обзиром на залеђене терене. Већина момака спремно је дочекала почетак, очито је да су водили рачуна не само о исхрани већ и о кондицији па ће им бити пуно лакше да издрже напоре које их очекују у наредном периоду. Велику захвалност у име клуба упућујемо председнику Борца Јовици Вучићу који нам је уступио терен -  рапортира Сабо.

Пред Новосађанима је велика обавеза да и на пролеће играју једну од значајнијих улога у првенству, оправдају висок рејтинг.

- Одиграли смо јесенас заиста квалитетно, поготово последњих осам кола у којима смо забележили чак пет победа и три нерешена резултата, стекли лепу залиху од чак 24 бода. па у наставку можемо да играмо мирније. Не заваравамо се пуно што смо првенство завршили на четвртом месту. Наш циљ је горњи део табеле, а превасходни  је да што пре освојимо довољан број бодова за опстанак, а онда да шансу пружимо свим играчима припремамо их за повратак у Војводину, односно да буду интересантни другим клубовима. Верујем да ћемо то остварити нападачком игром која нас је јесенас красила. Имамо заиста довољно времена да све ставимо на право место и почетак сезоне (5. март) дочекамо спремни.

Пролетер ће у ходу комплетирати састав пошто је неколико првотимаца почело припреме с Војводином.

- Ослушкујемо збивања и чекамо договор челника два клуба јер би било добро да  неки од младих момака и на пролеће да нам помогну, односно било би то добро за све заинтересоване стране јер је веома важно да играчи имају континуитет  утакмица. За сада у тренажном процесу имам 20 играча од којих је неколико новајлија који као и староседеоци без поговора извршавају све задатке.Од играча који су понели терет јесени сем оних у Војводини  ту је и Шакића који је имао проблема са прехладом.  У међувремену остали смо без квалитетног одбрамбеног играча Бориса Милекића који је успешно прошао пробу у Пољској у  друголигашу Миелецу. Потписао је уговор на шест месеци. аг. Сада је на управи клуба да реализују долазак два квалитетна играча. Ако нам се сложе све замисли играчки нећемо бити слабији у односу на јесен појашњава тренер Пролетера.

Пролетер ће осим тренинга два пута дневно одиграти 10 припремних мечева.

- Присталица сам што више провера,  јер оне могу да буду добит за стручни штаб и играче, сагледа праве вредности и до почетка трке за бодове отклони евентуалне слабости.Све провере играћемо на страни због лошег терена  на Сланој бари.Прву проверу имамо  25 јануара са суперлигашем Спартаком, три дана касније  играћемо са  Инђијом, па са трећелигашем ТСЦ -ом, потом са Бечејем, Србобраном, Хајдуком из Бешке, Хајдуком из Чуруга, Оџацима и ЧСК-ом  из Челарева - истакао је на крају са пуно оптимизма Золтан Сабо.

М. Поповић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести