Врхунски рад доноси резултате

Ватерполиста Иван Гвоздановић, један од златних јуниора са Светског првенства у Алматију, поникао је у новосадској Војводини. Изузетан таленат показао је рано, тако да је већ са 15 година дебитовао

 за први тим Новосађана. Иако сада има 18, Иван спада у искусније играче, јер је у протеклим сезонама одиграо доста јаких међународних мечева са Војводином. И у јуниорској репрезентацији је један од искуснијих, ово му је треће одличје. Пре две године на јуниорском ЕП на Малти окитио се сребром, прошле године на првенству Старог континета у Грузији и сада на СП у Алматију златом.

- Пресрећан сам, освојили смо још једно злато и потврдили да смо најбољи. Одиграли смо од почетка до краја на високом нивоу, што се може видети и по резултатима, јер смо све ривале убедљиво савладали. Једино су нам Италијани пружили прави отпор у финалу – каже Иван Гвоздановић.

Ово Светско првенство је играно по експерименталним правилима, очито је да сте се ви добро снашли?

- Моји утисци о тим новим прваилима су још увек измешани. На почетку припрема тешко смо могли да похватамо играча мање и играча више, као и целокупну игру, али смо како су одмицале припреме били све бољи. У односу на раније, сада смо имали два играча мање у саставу, значи 11, такође, играча мање у базену, лопта је била мања и терен краћи за пет метара. Тешко је по тим новим правилима бранити играча мање, али ми смо доста вежбали, тако да је на крају све дошло на своје место. Резултат напорних припрема је да смо имали једну од најбољих одбрана на СП и да смо освојили злато.

Колико си задовољан својим наступом?

- Презадовољан сам, дао сам све од себе. Мој матични клуб Војводина одлично ме је припремио, а онда сам и на репрезентативним припремам дао максимум, као и на СП и мислим да сам доста допринео успеху екипе.

Србија је ове године освојила четири златне медаље, две у сениорској и две у јуниорској категорији, како гледаш на те наше успехе?

- Четири златне медаље показује да се у Србији добро ради у свим категоријама и да врхунски рад доноси резултате.

Владимир Вујасиновић био је одличан играч, а сада се показује да је исто тако добар и тренер?

- Цео наш стручни штаб састављен је од одличних људи. Ми не бисмо овај успех ни остварили без њих. Влада Вујасиновић, Зоран Милинковић и Милош Ћирић су показали да су најбољи у свом послу. Екипа под њиховим вођством функционише одлично.

На реду су клупске обавезе, ускоро почиње Регионална лига, а Војводина ће наступати у измењеном саставу. Шта може нова екипа?

- Екипа Војводине је доста измењена у односу на прошлогодишњу. Дошли су неки нови играчи који тек треба да се докажу. Циљ је да опстанемо у Регионалној лиги и зато морамо да се трудимо и да дамо све од себе како бисмо га и остварили. Пошто сам у  новом тиму ја један од оних са најдужим стажом мораћу на себе да преузмем већу одговорност – поручио је Гвоздановић.

Г. Маленовић

 

Желим у сениорску репрезентацију

Иван иде у четврти разред Гимназије “Јован Јовановић Змај” у Новом Саду и планира да после тога упише факултет.
- Још увек размишљам шта ћу да студирам, јер знам да не могу цео живот да играм ватерполо. Поред факултета, жеља ми је као и сваком играчу да уђем у сениорску репрезентацију. Зато ћу дати максимум и на клупским и на јуниорским припремама, па ако будем запажен можда и уђем у А тим – нада се Гвоздановић.
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести