ВСС: Коме то смета наше злато?

Ватерполо савез Србије (ВС С) изразио је вечерас незадовољство због напада на тај савез, изтичући да неће дозволити да га разне струје увлаче у политичке обрачуне, толико, како наводе у ВСС,

 "бесмислене и неприхватљиве здравом разуму".

"Уместо да се, сви заједно, радујемо највећем успеху српског спорта у Рију, олимпијском злату на које је наш најтрофејнији спорт чекао пуних 28 година, и које је тако убедљиво освојено, посебно великим тријумфом у финалу против Хрватске, одмах су почеле да се одапињу отровне стреле према златним ватерполистима, њеним најистакнутијим члановима и челнику Ватерполо савеза Србије", наводи се у саопштењу објављеном на сајту ВС С.

"Неспремни да кваримо сопствено славље огромног успеха којим је потврђена потпуна супериорност у светском ватерполу, незабележена у било којем спорту, не дозвољавамо да нас разне струје увлаче у политичке обрацуне, толико бесмислене и неприхватљиве здравом разуму", истиче се у саопштењу.

Како наглашавају у ВС С, једна крајње спортска изјава изванредног спортисте Андрије Прлаиновића, "великог патриоте који се определио да брани боје ове државе а не у којој је рођен, који је освојио у ватерполу све што се освојити може, и са Партизаном и Црвеном звездом покорио Европу у Лиги шампиона, забринутог за судбину клупског ватерпола, искоришћена је за лавину напада најнижег нивоа".

Потом је, подсећају из ВС С, кренула лавина од тих струја и против председника Савеза, који је, како додају, "уз велико ангажовање професионалаца у Савезу и чланова Управног одбора и уз свесрдну помоћ државе, успео да стабилизује ватерполо организацију којој је, под теретом огромних наслеђених дугова (највише према репрезентативцима и стручном штабу) - претило расуло и потпуни банкрот".

Из ВС С додају и да је "истој струји засметао је потпуни мир у кући ватерпола".

"Којој струји то смета што имамо златну генерацију ватерполиста, који не знају шта је то отказ репрезентацији, или непоштовање обавеза и који увек истичу захвалност држави која их награђује за оно што су крајње поштено зарадили у базену", упитали су из ВС С.
Из Савеза су још упитали и којој то струји смета селектор Дејан Савић, "коме је руководство савеза дало безрезервну подршку и - добили смо најбољег тренера света!".

"Коме то смета што је Ватерполо савез Србије међу првима био уз свој народ у катастрофалним поплавама и прикупљао помоћ широм света?! Коме то смета што смо, баш на инцијативу играча, организовали 'Турнеју шампиона' и посетили наш народ на Косову и Метохији и изазвали њихово одушевљење што су уживо видели светске и европске шампионе", додаје се, између осталог, у саопштењу.

"Коме то смета што тако усправно дижемо српску заставу и увек  захваљујемо државном врху, премијеру и председнику Србије, без чије конкретне подршке и препознавања проблема у најтрофејнијем спорту - не би било ни ових успеха на које смо толико поносни", додају из ВС С.

Захваљујући напору Владе Србије, и у овим тешким временима, ВСС ће доекати изградњу Националног ватерполо тренажног центра у Врњачкој Бањи, где ће се стварати нови олимпијски шампиони.

"А нека струје и даље раде. Неће нам потамнети сјај овог олимпијског злата, исто као што нам не могу окрњити сва злата ових дивних људи и спортиста који тако величанствено бране боје своје Србије", саопштио је ВС С.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести