Загрљај легенди и пријатеља

Икер Касиљас и Ђанлуиђи Буфон, једни од најбољих голмана свих времена играли су један против другог у среду у оквиру Лиге шампиона. Буфонов Јувентус је на стадиону

Драгао са 2:0 савладао Касиљасов Порто, а љубитеље фудбала је одушевио њихов емотиван сусрет по завршетку меча. Двојица легенди су се на терену загрлили и разменили дресове.

Касиљас и Буфон су укупно освојили 39 трофеја у досадашњем току каријере у свим такмичењима, у Лиги шампиона су бранили са 263 меча, а од тога су своју мрежу сачували 99 пута.Њихово ривалство траје скоро 20 година. Један против другог играли су 13 пута, а Шпанац има бољи међусобни скор, пошто је његов тим победио шест пута, док је Буфон славио на четири меча. По четири пута су успели да меч заврше без примљеног гола.

- Срећан сам што сам опет виде Касиљаса ког сматрам својим пријатељем. Он је ривал ком се одувек дивим. Имао је храбрости да почне нову авантуру и изађе из комфорне зоне. Пратио сам га, у доброј је форми и надам се да смо обојица имали добар наступ.Ни Касиљас није ништа мање похвално говорио од легендарном голману „Старе даме“.

- Ђиђи је велики човек, узор свима нама. У фудбалском свету он је већ легенда и сјајно је што и даље игра. За мене је сјајно то што сам растао и напредовао упореду са овако сјајним голманом. Рано је почео своју каријеру, три године је старији од мене, али је брзо постао успешан.
Реванш је на програму за две недеље у Торину.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести