Заједништвом ка победи у Новом Саду

Бразилац Леонардо да Силва Соуза наставља да одушевљава навијаче Партизана ове сезоне. Против Напретка, у петак, био је најбољи играч на терену,

па се слична партија од њега очекује и у среду, у дербију с Војводином у Новом Саду. С девет постигнутих голова и још пар асистенција, лансирао је себе у орбиту и наметнуо се као тренутно најбољи играч црно-белих.

- Свакако да ми годи све ово што се дешава и осећам се боље са сваком новом утакмицом. Испунио сам задатак, обрадовао гледаоце и сада је потребно само да наставиму истом стилу. Где ћете идеалнију прилику од утакмице каква ће бити она с Војводином... Схватио сам какав је интензитет тог меча у Београду, уверио се у квалитет противника и, без двоумљења, могу да кажем да је пред свима нама прави празник фудбала. Бодови су обострано важни, обе екипе желеће победу и очекујем добру утакмицу, са садржајем који ће све на крају да задовољи – рекао је Леонардо.

Попут екипе Партизана, Војводина је у доброј форми. Везала је две победе без примљеног гола и остала у трци за највиши пласман.
- Заиста импонује како на терену делују и изгледају момци тренера Ненада Лалатовића. Скуп је то добрих играча, жељних доказивања, који су у стању да испуне сваку тренерову замисао. Не заварава ме њихов пораз од Црвене звезде. Једноставно, не могу се све утакмице добити, иако је и тада Војводина имала својих јако добрих момената. Оно што хоћу да кажем је да не смемо да срљамо грлом у јагоде, јер Новосађани имају јако добру контру и у стању су да казне сваку грешку ривала на средини терена. Морамо, наравно, да остваримо превласт на терену, али рововском борбом, педаљ по педаљ. Тада ће све бити у реду. Мислим да смо ми за нијансу квалитетнији и да, уз максималан ангажман сваког играча, можемо да стигнемо до тријумфа.

Леонардо подвлачи да нема сврхе истицати неке појединце у тиму са ,,Карађорђа.“
- Свакоме ко их је пратио, јасно је да би то било сувишно, јер се ради о екипи која дише једним плућима. Ресурсе које има, новосадски клуб је максимално искористио и направио кохерентан и квалитетан тим, који увек може да заблиста. Сведоче о томе и њихови резултати у Европи ове сезоне. Дакле, морамо да их схватимо као целину и тако да се и ми поставимо и тражимо  пут до победе. То је једини рецепт за тријумф.

Бразилац намерно неће да се хвали добрим играма Партизана.
- То како смо ми расположени и како се мотивишемо, то је за нашу свлачионицу. Више никоме не претимо, већ из рационалног приступа идемо на победе. Свестан сам, наравно, да је Партизан одлична екипа, али не треба никоме наметати непотребан терет. Слушамо стручни штаб на тренинзима, отворено разговарамо и тако крчимо себи пут ка познатим циљевима. А, то су титула и Куп и мислим да ми то можемо да остваримо – закључио је Леонардо да Силва Соуза.

И. Лазаревић

Проблеми пред меч с Војводином
Партизан је у петак забележио важну победу против Напретка (3:2), али исцрпљујућа борба црно-белима је донела и бриге. Наиме, у дербију с Војводином мораће Београђани да наступе без тројице важних играча – Николе Ђурђевића, Саше Илића и Николе Миленковића. Сва тројица изостаће јер су зарадили суспензије због картона, а како ће тренер Николић решити овај велики проблем, остаје да се види у среду. Ако му је за утеху, у тим се враћа Евертон Луиз.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести