Заустављен негативни низ

Национални тим Србије прекинуо је црну серију у квалификацијама за Европско првенство у фудбалу. У камерном декору на стадиону “Карађорђе” савладана је Јерменија (2:0) у тек на моменте

солидној партији. Али, кад играју “орлови”, већ смо навикли, тријумфу не треба гледати у зубе. Једноставно, било је битно зауставити негативан тренд, најавити боље дане.

- Није ово наш максимум, добро је да смо добили утакмицу. Пред нама је време да стварамо тим, игру и резултате - констатовао је селектор Радован Ћурчић.

Освежени су донекле редови репрезентације дебитантима (Спајић и Брашанац), права шанса указана је вихорним полетарцима Живковићу и Костићу.

- Полако хватамо конце система игре који је поставио нови селектор. Треба времена за уигравање. Важно је да смо славили победу против организованог ривала. Могло је и убедљивије, било је прилика. Посебно су били расположени Љајић и Костић имали смо пуно центаршутева али их овога пута нисмо искористили. Види се помак и то ме радује -поручио је борбени Митровић.

Суверено је господарио средином терена Немања Матић, показавши још једном да је главна полуга орлова.

- Радује победа којом смо изашли из “минуса”. Увек је добро савладати противника без обзира колики је такмичарски значај дуела. Јерменија није наиван тим, имају 3-4 квалитетна фудбалера који увек могу да направе проблем. Боље смо функционисали у другом полувремену, а да је било публике и мотивација би била на вишем нивоу. Драго ми је и да су дебитанти кренули позитивним резултатом - прокоментарисао је Матић.

Оправдао је очекивања Андрија Живковић, дао велики допринос водећем поготку, испоставило се на крају да смо предност стекли аутоголом.

- Моја намера је била да погодим мрежу, па мислим да би гол требало мени приписати. Ипак, то је најмање важно. Савладали смо неугодног противника који се баш добро креће на терену. Идемо даље, корак по корак. Сад нас чека озбиљна провера против Француза о чијим квалитетима не треба трошити речи - напоменуо је Живковић.

Евидентно је да у дефанзиви још увек има пропуста, и да је то сегмент игре који мора да се поправи. Наравно, најпре се мора пронаћи адекватно кадровско решење, односно ко ће са Ивановићем чинити штоперски тандем.

Нови изазов очекује Србију већ у понедељак у Бордоу против Француске.

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести