Збиљић: Већ је почела консолидација клуба

Фудбалски клуб Војводина од прошле недеље, после дуго година, има генералног спонзора, оличеног у једној од најуспешнијих приватних компанија у Србији - “Енерготехника Јужна Бачка”.

Овакав развој ситуације, без икакве сумње, обрадовао је све искрене навијаче и пријатеље новосадског клуба, али и саме играче, стручни штаб, омладинску школу и чланове управе Воше, јер наговештава неке нове дане и лепше и сигурније време за новосадске црвено-беле.Власник компаније “Енерготехника Јужна Бачка”, господин Драгољуб Збиљић, одазвао се нашој молби и за “Дневник” дао ексклузивни интервју.

Који су разлози вашег преузимања генералног спонзорства ФК Војводина?

- После разговора које сам имао с председником Управног одбора клуба Зораном Шћепановићем, али и и са Душком Грујићем из омладинске школе клуба и пошто сам схватио идеју концепта његовог развоја, одлучио сам да станем иза ФК Војводина . Понудио сам не само финансијску помоћ, већ сам у све ово ушао свом својом енергијом. На основу тога, позвао сам још 18 компанија да стану уз реализацију идеје и замолио успешне привреднике да финансијски, али и на сваки други начин, стану уз нас. Њих 17 се одазвало на мој позив, тако да смо оформили Пословни тим ФК Војводина, који смо, јучерашњим потписивањем уговора, конкретизовали. И, што је од изузетне важности, тим потписима обезбедили смо да су већ јуче финансијска средства буду уплаћена на рачун клуба, што ће му обезбедити финансијску консолидацију. Свакако треба додати и то да су уговори с компанијама које су ушле у ову сарадњу орочени на следеће две године.

Данашњи фудбал у Србији пун је финансијских проблема које клубови имају и ангажман у њему неминовно са собом носи и велики ризик?

- Мој лични став, као економисте који штити струку и потпуно поштује план Владе Србије о подизању бруто друштвеног производа и неповећавању јавног дуга државе, јесте да спортска друштва треба да подржавају приватне компаније, а да јавна предузећа своје годишње добити исплаћују у буyет Републике Србије. На основу информација које смо добили из фудбалских структура, иза Војводине су стале озбиљне компаније и наш циљ је да клуб спремно дочека почетак сезоне 2018/2019. када ће уследити почетак регионалне, Балканске лиге. Задатак Пословног тима који предводим је да потпуно омогућимо завршетак финансијске консолидације клуба и планирамо да тај посао обавимо у следеће две године. ФК Војводина је одувек био прави репрезент Новог Сада и државе и, као одговоран човек, сматрао сам да је неопходно да подржим овако озбиљан план људи који клуб воде.

Истичете омладинску школу као један од приоритета и истакли сте да ће те на њеном даљем развоју инсистирати у наредном периоду?

- У мају 2017. године, у организацији нашег клуба, у Новом Саду организоваћемо кадетски турнир, на који ће бити позвани клубови с простора некадашње СФРЈ. Биће то права увертира за Балканску лигу. Уједно, желимо да тако покажемо сву лепоту Новог Сада, спортски и сав остали потенцијал који овај град има, како бисмо показали да смо права Српска Атина.

За крај, постоје ли још неки планови за непосредну будућност, које сматрате за приоритет вашег деловања у ФК Војводина?

- У најскоријем времену покренућемо сарадњу с Основном школом “Др Милан Петровић” из Новог Сада, за чије ученике ћемо обезбедити пуне капацитете у медицинском, физиотерапеутском и спортском смислу. Жеља нам је да покажемо да децу са сметњама у развоју сматрамо неодвојивим делом нашег друштва и да ћемо им, као клуб, бити пријатељи у сваком тренутку - закључио је Драгољуб Збиљић.

Александар Предојевић

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести