ЖКЛС: Врбашанке за класу боље

Кошаркашице Војводине заслужено су поражене од врло добрих гошћи из Врбаса, а бодова их је стајала слаба игра у одбрани и повремена немоћ у нападу. У офанзиви домаћих све се сводило на Јовану Пашић и Маријану Чорто

Војводина – Врбас 64:83 (22:29, 13:17, 8:16, 21:21)

НОВИ САД: Мала сала Спенса. Гледалаца: 80. Судије: Павлица, Петровић.

ВОЈВОДИНА: Илић 10 (16 ск), Пашић 27, Чорто 17 (4 ас), Ивков, Вујадиновић, Росић, Стајковски , Нинковић 7, Подунавац 3, Радоњић, Граховац, Радаковић.

ВРБАС МЕДЕЛА: Џомбета 19 (10 ас), Бркић, Томић, Јововић 20, Репчек, Цукић 4 (9 ас), Мијатовић 4, Јанковић 2, Рајић 15, Бјекић, Чејовић, Лаковић 19 ( 9 ск).  

Кошаркашице Војводине заслужено су поражене од врло добрих гошћи из Врбаса, а бодова их је стајала слаба игра у одбрани и повремена немоћ у нападу. У офанзиви домаћих све се сводило на Јовану Пашић и Маријану Чорто, а у тим околниостима пораз је био неминован. Нису помогли ни 16 скокова Илићеве, од чега седам у нападу. Врбашанке су имале више расположених кошаркашица и чак 15 асистенција више.

Војводина је нешто боље започела меч, након поена Чорто повела је са 14:9, али од тог тренутка гошће су преузеле ствар у своје руке. На крилима Yомбете и Лаковићеве, стигле су и престигле домаће кошаркашице које су потпуно стале у нападачким акцијама, поготово у другој четвртини. Једино је какав – такав прикључак одржавала Јована Пашић, али проблем је био у томе што је била практично једина расположена играчица у свок тиму. На полувремену, Врбашанке су имале 11 поена вишка (35:46)

Праве нападачке муке за црвено - беле наступиле су у трећој четвртини, када су биле неогранизоване и непрецизне, постигавши у том периоду свега осам поена. За то време гошће, иако нису блистале, су успеле да повећајавају разлику која је у једном тренутку износила 17 поена (38:55). Трачак наде за новосадске даме појавио се почетком последње деонице, када су Чорто и Пашићева имале добре роле, те су смањиле на 11 поена заостатка седам минута пре краја. Испоставиће се да то против разиграних Врбашанки није било довољно. Гошће су поново успоставиле равнотежу, а у финишу су потпуно доминирале и без већих проблема стигле до убедљиве победе. 

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести