Жреб за EП: Србиjа у Истанбулу против Tурске и Русиjе

Kошаркашка репрезентациjа Србиjе играће на шампионату Eвропе наредне године у Д групи, у Истанбулу, са селекциjама Tурске, Русиjе, Летониjе, Белгиjе и Велике Британиjе,

одлучено jе данас жребом у Истанбулу.

У A групи, у Хелсинкиjу, играће Пољска, Грчка, Француска, Финска, Исланд и Словениjа, у Б групи, у Tел Aвиву су, Украjина, Израел, Литваниjа, Грузиjа, Италиjа и Немачка, а у Ц групи, у Kлужу, Хрватска, Чешка, Шпаниjа, Црна Гора, Румуниjа и Mађарска.

Завршница шампионата играће се у Истанбулу.

Eвропско првенство одржаће се од 31. августа до 17. септембра 2017. године.

Ђорђевић: Знамо шта нас чека

Селектор Србије Александар Ђорђевић након жреба за Европско првенство у Турској, истакао је да су "орлови" свесни шта их чека, те да је битно заузети што бољу позицију пред елиминационе утакмице.

- Жреб група је само један од детаља, који не одлучује много тога. Ми такмичење на Европском шампионату сагледавамо у целини, јер се наши потенцијални противници налазе у свим групама. Имамо зацртан пут и знамо шта нас чека - казао је за сајт КСС Александар Ђорђевић.

Селектор истиче да је изузетно битно да екипа спремна дочека почетак такмичења.
- Треба се добро припремити за такмичење, одиграти добро од почетка и заузети што бољу позицију пред елиминационе утакмице, јер добро знамо да су "укрштања“ често веома важан фактор када је у питању пут до саме завршнице - рекао је Ђорђевић.

 

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести