Звезда преокретом до победе

Црвена звезда – Спартак (М) 2:1 (1:1)

БЕОГРАД: Стадион “Рајко Митић”, гледалца 20.000, судија: Мажић (Врбас),стрелци: Канга у 44. и  Милић у 55. за Црвену звезду, а Мелгарехо у 26. минуту за Спартак.

ЦРВЕНМА ЗВЕЗДА: Супић (Кахриман) – Петковић, Луковић(Полетановић), Фримпонг, Ристић (Милошевић)– Доналд, Ле Талек, Канга, Милић( Милијаш), Срнић – Боаћи.

СПАРТАК: Селихов, Јешћенко, Маурисио, Таски, Бокети, Тигијев, Фернандо, Тимофејев, Леонтјев, Мелгарехо, Давидов.

Пријатељски меч два црвено-бела тима обележио је спектакуларан погодак Гелора Канге, са 25 метара за изједначење у 44. минуту.

Спартак је повео у Београду преко Лоренца Мелгареха у 26. минуту, после сјајне акције Давидова и Јешћенка поред анемичне Звездине одбране.

Ипак, црвено-бели су били конкретнији ривал у наставку и заслужено славили, поготком Немање Милића у 55. минуту, након што је Боаћи украо лопту Маурисио у близини казненог простора Спартака.

Двојица тренера, Миодраг Божовић и Масимо Карера, искористила су карактер меча и одсуство неколико првотимаца због репрезентативних обавеза да шансу укажу и играчима са слабијом минутажом. Навијачи нажалост нису могли да виде на делу чак шесторицу руских репрезентативаца из редова лидера руске Премијер лиге, те најбољег стрелца Спартака Квинсија Промеса.

Ово је био други пријатељски меч два тима у последње три године, Звезда је гостовала Спартака на отварању новог стадиона „Атркијтије” арене у септембру 2014.

Спартак је стигао до вођства, када је Јешћенко одиграо главом и спустио је на петерац усамљеном Лоренцу Мелгареху, који је лако савладао Супића, а победоносни гол за црвено - беле постигмут је Милић, пре тога Боаћи је украо лопту, а онда проиграо на петерцу усамељеног Немања Милића .

С. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести