Звезда промовисала прва појачања Ле Талека и Бабунског

Руководство Црвене звезде је допунску селекција играча у зимском прелазном року успешно обавило. На нашем највећем стадиону промовисани су два нова

фудбалера у везном реду, француски интернационалац Дамијен Ле Талек (25) некада велика нада европског фудбала, односно перспективни Македонац који је прошао чувену Барсину школу Давид Бабунски (21). Уговори су склопљенина две и по године, а од њих се очекује да подигну ниво игре лидера шампионата,  и да буду адекватне замене за Грујића који се током лета сели у Ливерпул.

- Од када сам дошао у Београд осећам на сваком кораку величину клуба. Рекао ми је Доналад, кога познајем из Мордовије,  и да је екипа одлична. Причао ми је само лепе ствари, и да имамо одличне шансе у Европи. Потрудићу се да се што пре уклопим. Нисам баш спреман, јер је у Русији била дуга пауза. Међутим, радићу напорно како  би био у форми већ за прво коло пролећног дела сезоне - напоменуо је Ле Талек, дефанзивни маневарски играч који је задужио дрес са бројем четири.

Давид Бабунски се најбоље сналази у улози “полушпица”.

- Верујем да ћу овде имати простора за напредак. Пре него што се јавила Звезда нисам знао много о фудбалу у Србији. Наравно, познато ми је да су омладинци ове земље прваци света и да су навијачи једни од најбољих у Европи. Гледао сам снимке навијача на “Јутјубу”,одлична је атмосфера, надам се да ћемо заједно прославити на прави наћин освајање шампионске титуле - истакао је Бабунски.

Отац Бобан, некада и сам играч Звезде, има је шта са каже наследнику.

- Сви су ми лепо причали о Звезди и Београду, не само отац. Знам да је била прича да ће овде доћи и мој брат Дориан, али то је тема за менаyера и управу клуба - констатовао је Давид.

Експедиција црвено- белих данас се сели на Кипар где ће у наредне две недеље обавити другу фазу припрема.

З. Рангелов

 

Стиже Силва иде Јовановић

Бразилски штопер Едсон да Силва веома је близу потписивања уговора са Звездом, што би даље значило да млади репрезентативац Вукашин Јовановић добија зелено светло за одлазак у иностранство, највероватније Зенит, мада ни Бордо не одустаје од трке…

- У наредних неколико дана ће све бити познато. Силва јесте наш “пик” и тиме би завршили са довођењем играча ове зиме. Након Јовића (Бенфика)  могући су нови одласци - кратко је најавио спортски директор Блажо Раосављевић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести