Звезда првак или мајсторица

Када су сви помислили да је финалној серији кошаркашког плеј – офа дошао крај, када је Партизан, у трећој утакмици, у првој четвртини постигао само пет поена,

све је наговештавало убедљив тријумф актуелног шампиона. Но, црно – бели су се уздигли и смањили вођство вечитог ривала на 2:1. Водили су кошаркаши Партизана у једном моменту и са 15 поена предности (67:52), али су поново пали у финишу и умало нису испистили победу. Овога пута, за разлику од прошлог меча, нису платили цех лошим потезима у последњим минутима. Али, предаха нема, вечерас од 21 сат је нова дерби утакмица у хали “Александар Николић”,  Партизан је домаћин. Да ли ће Звезда одбранити трон или ћемо гледати кошаркашку “лудницу” у мајсторици?

Један од јунака последње победе Партизана,  искусни Новица Величковић сматра да његов тим уколико жели нову победу мора да одигра још боље него у претходном сусрету. 

- Драго ми је да смо показали да можемо да се вратимо кад се мислило да је готово и да добијемо утакмицу. Друго полувреме било је малтене перфектно. Није лако када губите, па дођете овде на 0:2... Као фешта, као да су нас отписали. Показали смо карактер. Ипак, нема славља, него следећа утакмица мора да се одигра са истом енергијом као претходна.  Ако ја будем полетео, као један од искуснијих, нећу им дати добар пример. За многе у екипи је ово можда и прво финале. Мора да се игра и следећа утакмица  - рекао је Величковић.

Марко Симоновић смирено је деловао након пораза у трећој утакмици финала. Симоновић је погоцима у завршници вратио Звезду у живот после минус 15, али последња два шута није погодио. Ипак, искусно крило нема дилему.

- Шутнуо бих опет. Шутнуо бих то сваки пут, до краја каријере. Па и после тога бих шутирао -  рекао је Симоновић уз осмех, и додао:  - Честитам Партизану на заслуженој победи. Одиграли су добро, одговорили на наш почетак, примакли се, направили добру предност... Можда смо имали и ми шансе на крају, вратили смо се, било је интересантно, али изгубили смо. Идемо даље. Вечерас ће бити тешко, хала ће бити пуна, али ми смо добијали много утакмица ове сезоне у сличном амбијенту – рекао је Симоновић.

Четврта утакмица почиње у 21 час.

Д. Кн.

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести