Звезда убедљива против Зирке, хет-трик Боаћија

Генерална проба фудбалера Црвене звезде на Кипру, у оквиру друге фазе припрема која се ближи крају, је успела.

До врха је наш шампион напунио мрежу Зирке 6:2 (4:1), екипе која у украјинском првенству заузима осму позицију. Можда су изабраници тренера Миодрага Божовића били и додатно мотивисани, јер је истог противника недавно убедљиво поразио и вечити ривал Партизан.

Атомски фудбал одиграла је стартна постава Звезде у првом полувремену: Манојловић - Петковић, Фримпонг, Ал. Луковић, Анђелковић - Доналд, Ле Талек - Плавшић, Канга (Милијаш), Руиз (Милић) – Боаћи (Павков).Ричмонд Боаћи наставља да решета мреже. Већ у 7. минуту је репрезентативац Гане постигао гол. После добре акције је шутирао из окрета и успео да погоди мрежу ривала. Срђан Плавшић, који је добио предност у односу на Милића, потврдио је добру форму голом у 22. минуту, као и десет минута касније још једним поготком, након надахнуте акције Канге и Доналда.Зирка је у 42. минуту смањила резултат. После лоше реакције одбране Црвене звезде стрелац је био Чичков за 3:1.

Да ће бити велико појачање Звезде Боаћи је показао и у 44. минуту. Постигао је још један леп гол, овога пута главом. Ту се прича о ефикасном нападачу не завршава, након што је Зирка смањила вођство на 4:2 у 49. минуту, на сцену је ступио опет Боаћи. Прецизним ударцем са дистанце постигао је трећи гол на овом сусрету за 5:2. Убрзо је тамнопути нападач отишао на заслужени одмор, а шансу је добио Павков. Коначни резултат поставио је Милић након асистенције Анђелковића.

Звезда је већ ухавтила такмичарски ритам, данас је очекује и последњи тест против руског друголигаша Волгара, док је повратак у Београд планиран за понедељак.

З. Рангелов
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести