Звезда залечила ране

Младост - Црвна зведа 2:4 (1:3)

ЛУЧАНИ: Стадион Младости, гледалаца 4000, судија: Киш Чепеги (Нови Сад), стрелци: Јовановић у 19. и 47 . за Младост, а Вијеира у 2. и 31. Рендулић у 22. и Полетановић у 57. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Радивојевић, Пејовић, Пешић (Младост).

МЛАДОСТ: Крзнарић 6, Пешић 6, Шатара 6, Саничанин 6, Протић 6, Тумбасевић 6, Пејовић 6 (Зврко), Радивојевић 7 (Голубовић), Јовановић 8, Милосављевић 7, Гаврић 7.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман 6, Петковић 7, Рендулић 7, Фибел 7, Ристић 7, Ле Талек 6 (Доналд), Полетановић 8, Плавшић 7, Руиз 6, Моуче 7 (Катаји), Вијеира 8.

Звезда је болне европске ране залечила на домаћој позорници. Шампион је у интересантном мечу нанео први пораз екипи Младости у истинској голеади. Поново се распуцао Вијеира, ефектан погодак постигао је и све бољи Полетановић, али је и домаћин због отворене игре заслужио похвале. Једини сегмент који и даље има Звезде не функционише одбрана која је поново два пута матирана.

За прилике у нашем фудбалу у Лучанима је одиграна ефикасна и занимљива утакмица посебно у првом полувремену. Серију голова после грешке Шатаре и правовремене асистенције Плавшића отворио је Вијеира у 2. минуту. Расположен за игру био је и Саша Јовановић коју је прву организованију акцију Младости претворио у изједначење (19. минут). Звезда је брзо вратила предност, када је Рендулић у 22. минуту снажно шутирао главом после центаршута Ристића.  И трежи погодак гостију био је налик овом, асистент исти (Ристић), а стрлац још једном Вијеира.

У наставку утакмице ритам је опао, падала је и јака киша али било је још лепих голова. Мајсторски је Јовановић у 47. минуту искористио статичност Звездине одбране и вратио у игру Младост.

Све дилеме разрешио је Марко Полетановић ефектним поготком из слободног ударца се неких 20 метара у 57. минуту.

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1199
Најновије вести