Дигитално штампање плочица у „Този Марковићу”

Ажурирано пре 1 недеља 5 дана

КИКИНДА: Нова производна линија за дигиталну штампу керамичких плочица у Фабрици „Тоза Марковић” у Кикинди, у коју је уложено 450.000 евра, пуштена је у рад.

Директор Владимир Илић изјавио је да је ова инвестиција била неопходна како би се повећала производња и обезбедило позиционирање у самом врху технолошких могућности и квалитетнију производњу према захтевима тржишта. Илић је нагласио да је инвестирање у нову опрему први корак ка опоравку фабрике.

Покретању нове линије у фабрици присуствовали су покрајински секретари за привреду и енергетику Иван Ђоковић и Ненад Грбић и градоначелник Кикинде Павле Марков, а овом приликом фабрика је 1.000 квадратних метара керамичких плочица донирала граду.Кикиндска компанија која има традиицју 150 година и тржиште у 16 земаља, важна је како за кикиндску привреду, тако и за домаћу привреду уопште. Прошле године изишла је из стечаја и спроводи програм консолидације. За даљи развој и обезбеђивање услова за што боље позиционирање на тржишту кикиндска фабрика имаће пуну подршку Покрајинске владе, наглашено је на покретању нове производне линије.

- Инвестирањем у технолошки развој фабрике „Тоза Марковић” значајно подижемо конкурентност у домену грађевинске индустрије, пре свега фине керамике. Тиме се подиже ниво конкурентности на нивоу бранше, што значајно доприноси смањењу спољнотрговинског дефицита, а виши технолошки ниво производње отвара нова тржишта и јача извозни потенцијал -  рекао је покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић.

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић нада се да је ово само почетак инвестирања у кикиндској фабрици, што би за Кикинду свакако значило и отварање нових радних места, али према његовим речима то би у ширем значењу требало да буде пут привредног опоравка града, јер Кикинда то и заслужује.

У „Този Марковићу” најављују да у овој години предстоји значајна инвестиција у производњу и побољшање квалитета црепа у складу са захтевима тржишта, а најављена је и производња црепа већег формата. На линији за производњу црепа инвестираће се у замену пресе старе седам деценија. У овој години у „Този Марковићу” су планирлаи производњу и продају 32 милиона комада црепа и 2,1 милиона квадратних метара керамичких плочица.

М. Митровић

 

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо читаоце Дневника да се приликом писања коментара придржавају правописних правила. Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажнх података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити објављени. Редакција Дневника има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала.

Коментари