Сирижани пласманом у врх Новосадске лиге остварили циљ

Поглед на табелу Новосадске лиге изазива задовољство када се посматра из угла фуд­балера Сирига.
Ekipa Siriga je bila uspešna u jesenjoj polusezoni Foto: privatna arhiva
Фото: Екипа Сирига је била успешна у јесењој полусезони Фото: приватна архива

Чета тренера Драгана Мишковића остварила је 10 победа, два ремија и пет пораза, уз гол-разлику 24:11. Такав биланс, омогућио је освајање четврте позиције и чврст темељ за пролећна искушења.

- Иза нас је берићетна јесен, пласманом међу пет водећих остварили смо циљ прокламован на почетку трке. Могли смо да будемо и степеник више, али у финишу смо поражени од Бачке (Ђ) и Футога, при чему смо у Кисачу освојили само бод. Одбрана је међу најбољим у лиги, предвођена изванредним голманом Луком Тарабићем, капитеном Немањом Наранчићем и једним од најбољих штопера лиге Петром Петровићем, кога тренирам већ 11 година – каже тренер Драган Мишковић.

Сирижани су стартовали са максималним учинком током четири уводна кола, играма без осцилација су се одржавали у врху, а једини су узели меру јесењем прваку Ветернику. Занимљиво је да су шест победа извојевали идентичним резулатом – 1:0.


Грк међу Сирижанима

Терет јесењих изазова изнели су: голман Лука Тарабић, Немања Наранчић, Петар Петровић, Урош Дражић, Стефан Радовановић, Борис и Срђан Брежњак, Драгомир Декић, Един Ферати, Милош Рајачић, Лука Стојановић, Силден Мисини, Милан Ву­лић... За Сириг је минуте уписао и Атанасиос Гаитацис, момак из грчке Јањине.


- За 24 године мог тренерског рада првенство није било регуларније, па је свако могао сваког да победи. Прве две екипе на табели, Ветерник и ТСК, заслужено су на тим позицијама, показали су више од осталих. Суђење је било одлично, иако су у питању младе девојке и момци, који су тек закорачили у судијске воде. Форсирали смо чврсту и дисциплиновану игру, момци су успешно изнели терет. Очекујем да на пролеће наставимо у истом ритму.

Заокружио је Мишковић две године на клупи Сирижана, а поглед у ретровизор изазива задовољство.

- Афирмисали смо доста младих, вратили на фудбалски пут оне у које нико осим мене није веровао, а од „неталентованих“ смо направили тражене играче. Ништа није дошло преко ноћи, било је потребно пуно одрицања и мукотрпног рада. За ове две године смо се постепено дизали као екипа и клуб. Поглед на табелу је доказ да смо на правом путу. Наглашавам да сам једини кривац што у последња четири кола нисмо освојили више бодова, јер бисмо били ближе водећем тандему – рекао је Мишковић.       

        М. Менићанин

 

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести