„Делта сити” отишао за 200 милиона евра

Компанија „Делта холдинг” Мирослава Мишковића продала је тржне центре „Делта сити” у Београду и Подгорици. Купац је јужноафрички инвестициони фонд

„Хипрол инвестмент лимитид”, који је објавио да је од српске компаније „Делта риал естејт”, која је део „Делта холдинга”, купио тржне центре „Делта сити” у Београду и Подгорици за 202,75 милиона евра.

Како наводи купац, београдски „Делта сити” је купљен за 127,75 милиона евра, од чега је 112 милиона продајна цена, док ће с нешто мање од 16 милиона евра бити исплаћени постојећи дугови банкама.

„Делта сити” у Подгорици продат је за 75 милиона евра, од чега је 60 милиона цена за сам објекат док ће с нешто мање од 15 милиона евра бити исплаћени банкарски зајмови.

Куповина је, како се наводи у саопштењу „Хипропа”, подељена између саме компаније, која је постала власник 60 одсто удела у оба тржна центра, док је остатак од 40 процената купила компанија „Хоумстед груп холдингс лимитид”, повезана с Луисом Норвалом, који је један од директора компаније „Хипроп”.

Управљање тржним центрима биће поверено новоформираној компанији у Великој Британији „Хистед”. Наредних 12 месеци у њено име центрима ће управљати „Делта”, док ће за то време „Хистед” размотрити отварање локалне канцеларије у Београду.

Председник компаније Мирослав Мишковић изјавио је недавно да је менаyмент „Делта холдинга” у озбиљним преговорима за продају тржних центара „Делта сити” на Новом Београду и у Подгорици, уз објашњење да се сви ти и слични потези у последње време повлаче „јер није добро да сва јаја буду у једној корпи”. Мишковић је пре само неколико дана, на прослави четврт века постојања „Делта холдинга”, најавио улагање 250 милиона евра у нови тржни центар на београдској Ауто-команди, који се дуго најављује, али и пословне зграде и хотел „Интерконтинентал”. Такође је истакао да окосница развоја компаније остаје и аграр.       

Е. Дн.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести