Балет за децу „Ко је најмоћнији на свету!?”

На репертоару Српског народног позоришта је и балет за децу “Ко је најмоћнији на свету!?”, који ће бити изведен изведен вечерас (петак) у 18 часова на сцени “Јован Ђорђевић”.

Кроз причу која се одвија у башти испод зидина дворца, и говори о љубави између принцезе мишице и принца миша, овај балет поручује да је љубав најмоћнија на свету. У ову алегоричну причу о снажној љубави, у којој, наравно, има препрека, али на крају и свадбеног весеља, учествују и моћно и надмено Сунце, Облак који доноси кишу, и снажни Ветар.

Аутор музике за овај комични балет у једном чину за децу и одрасле је чешки композитор Бохуслав Мартину, а кореограф је Владимир Семјонович Феђанин. 

У улогама су: Милена Кркотић, Теона Радановић, Глеб Суманов, Надежда Салак, Ђулио Милите, Игор Таубер, Семјуел Бишоп, Давид Груосо, Зоран Трифуновић, Милан Иван, као и ученици основне Балетске школе и деца. 

Н. П-ј.

Осам карата за читаоце „Дневника”
Читаоцима “Дневника” поклањамо осам карата за поменути балет за децу. Четири пута по две карте добиће читаоци који се данас (петак) од 12 до 12.15 часова јаве на телефон Културне рубрике “Дневника” 480 6881. Добитници ће улазнице моћи да подигну данас (петак) на портирници “Дневника”.


Отказан „Грк Зорба”
Балет „Грк Зорба” планиран за среду, 2. новембра, на сцени „Јован Ђорђевић”  отказује се  због повреде првакиње Балета. Купљене улазнице за ову представу могу се вратити на Билетарници Српског народног позоришта или заменити за другу представу сваког радног дана од 10, а суботом од 14 часова до почетка представе с текућег репертоара.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести