Четврт века „Атеист репа”

Новосадска панк-рок група “Атхеист Рап” следеће суботе, 8. новембра, слави свој 25. рођендан у Београду, у Центру за културу “Божидарац”. На предстојећем клупском концерту, “Атеисти” ће одсвирати највеће хитове

настале током дугогодишњег рада, али ће представити и неколико песама које ће се наћи на новом студијском албуму који је у припреми.

Као предгрупе слављеницима, наступиће београдски бенд “Прљави дрипци” и панк бенд из Обреновца УЗГ (У змајевом гнезду). Улазнице се могу набавити у Феликс шопу, с тим што првих 100 улазница коштају 400 динара, након чега ће стајати 500 динара, а на улазу у ЦЗК “Божидарац” на вече свирке, улаз ће бити 600 динара.

Наиме, у питању је турнеја којом “Атеисти” обележавају четврт века постојања и рада бенда, а наступ у Београду је 37. по реду ове године, што им обезбеђује титулу једног од концертно најактивнијих бендова у региону. Основани 1989. године у Новом Саду, овај панк састав саркастичног хумора је четири године касније објавио свој први деби албум “Маори и Црни Гонзалес”, на ком се налазе први хитови попут “Њартбург лимузина” и “Блуе Трабант”. За сада имају пет студијских албума, један бест оф, ДВД ливе издање и албум издат уз монографију објављену поводом 20 година постојања бенда. Фанови бенда му остају верни јер су и “Атеисти” од свог постојања остали верни својој идеји да буду критични и забавни.

Према свему судећи, има много материјала за обележавање 25. рођендана, а  до тад - “Крај збора радни људи... Ајд, здраво!”

Л. Радловачки

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести