Хероји, акција, ванземаљци и – ето магије

Како сазнаје “Варијети”, а преносе портали и агенције, око 63 одсто љубитеља “старворс” филмова тврде да ће “Star Wars: The Force Awakens” у овој франшизи бити најбољи филм до сада.

То је храбра изјава, али изгледа да постоје разлози за њу...

Дакле, добро се памти како је урађена оригинална трилогија. За оно време, ефекти су били заиста импресивни, али, тешко је данас радовати се нечему што је било супер пре скоро 40 година, на исти начин, када се зна шта компјутери данас могу да изведу.”The Force Anjakens” ће, изгледа,  направити огроман корак напред по овом питању.

Прича је интересантна: након повратка yедаја, када је Звезда Смрти била уништена, читава галаксија почела је обнову и будућност је изгледала светло за побуњеничку Алијансу. Почео је прави посао на уједињавању Галаксије, а баш о томе ће бити речи у филму “The Force Awakens”. Биће приказано тридесетак година напора да се у томе успе и то је оно што чини причу занимљивом.  Прве три оригиналне приче биле су борба између добра и зла. Борба за опстанак и очување Галаксије. Други серијал, смештен пре ових догађаја, у неком степену се одвојио од главне приче. Наставци су се бавили интригама, интергалактичким политичким и трговинским регулацијама, размирицама и превирањима. Судећи по Џ.Џ. Абрамсу, “The Force Awakens” вратиће онај стари осећај, због којег се публика и заљубила у франшизу. Хероји, акција, јединствени ванземаљски ликови, мало комедије и магија је ту.
Поред младе екипе, која ће се први пут појавити у серијалу (Џон Бојега, Адам Драјвер, Лупита Њонго, Оскар Ајзак) стижу и ветерани великог екрана, Макс Вон Сидов и Енди Серкис, а наравно, као шлаг на торту, ту је и оригинална екипа, Харисон Форд, Кери Фишер и Марк Хамил.

Следи, по свему судећи, мешавина носталгије и нове енергије, акције и уједињења различитих генерација. Старији актери су ту да подсете на почетке, а млади да носе серијал напред.

Р. К.

Нико не излази на црту
Остало је још мало до премијере седмог дела серијала. Очекује се огромна зарада, а друге компаније ни не размишљају да изађу на црту и објављују своје нове филмове исте недеље када буде пуштен “Star Wars: The Force Awakens”. Нико не сумња да ће филм оборити многе рекорде, и преостаје да се сачека 18. децембар.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести