Није шала – уз свирку и ЦД приде

Данашњом конференцијом за новинаре, на којој су представљени албуми четири новосадска бенда, Студентски културни центар најавио је сутрашњу свирку у „Фабрици” (Булевар деспота Стефана 5).

Наиме, бенд “Пролеће” издао је свој четврти албум, док су првенце објавили “First Flame”, “Fast As We Go Far” и “Against The Odds”.

- За десет година објавили смо 78 издања, углавном деби албума, јер је наш циљ да подржимо младе бендове, али и све оно што је квалитетно у нашем граду - рекао је програмски продуцент СКЦНС-а, Игор Тодоровић.

Директор ове установе Здравко Вулин наговестио је промоцију ЦД издања у Београду и још неким градовима, у нади да ће новосадска публика подржати и рад бендова и СКЦ-а, те у петак испунити клуб “Фабрика”.

Сутрашња свирка симболично је, у складу с датумом одржавања (1. април), названа “Није зезање”.  И заиста, цена од 400 динара за четири квалитетна бенда, при којој ће сваки посетилац на улазу изабрати и ЦД једне од група по сопственој жељи, гарантује јефтину, а квалитетну забаву.

- “Пролеће” постоји 25 година, нашој публици није неопходно посебно представљање, а новост је да је албум “Безобразлук” продукцијски најбољи до сада. Што се креативног дела тиче, можда смо мало више загазили у рокенрол, али нека о томе публика да свој суд - рекао је певач Небојша Рељин.

Душан Басара из “First Flame”, истакао је да бенд и даље инсистира на беспрекорној свирци, али да је током снимања прича отишла у другом правцу, после чега је добијен сјајан албум “Awakening”, сиров, баш по укусу чланова групе.

Зоран Џуклевски, гитариста “Fast As We Go Far” није крио лењост чланова бенда.

- Четири године стваран је “Nice Guys Cum Last”, а средњошколска прича са калифорнијским шмеком најзад је угледала светлост дана.

Нина Звездин, гитаристкиња “Against The Odds” предочила је да се њихов звук и даље креће између панк-рока и хардкора, а да је доласком певача Јована, бенд добио много веће могућности, што је реализовано на дебију “Let Friends Be Friends”.

Сви чланови позвали су публику на сутрашњи (петак, 1. април) концерт у Фабрици, који ће почети у 21 сат.

С. Савић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести