Изузетна Вукова награда Гимназији „Вељко Петровић”

Ажурирано пре 4 недеље 1 дан

Културно-просветна заједница Србије одлучила је да Изузетну Вукову награду за ову годину добије Гимназија „Вељко Петровић" из Сомбора. Овим признањем награђени су и књижевник

 и научник Миодраг Матицки, као и Народно позориште из Ужица.

За нарочите резултате остварене у стваралачком раду на ширењу културе, образовања и науке, КПЗ Србије доделила је Вукове награде композитору Мирољубу Аранђеловићу Расинском, композитор, теологу Драгану Вукићу, ОШ „Браћа Аксић„ из Липљана, диригенту Ђорђу Павловићу, историчару уметности Делфини Рајић, молекуларном билогу Елизабети Ристановић, културном посленику Југославу Д. Стајковцу, драмској уметници Љиљани Стјепановић, ликовној уметници Загорки Стојановић и драмском писцу Миладину Шеварлићу.

М. Мћ.

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо читаоце Дневника да се приликом писања коментара придржавају правописних правила. Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажнх података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити објављени. Редакција Дневника има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала.

Коментари