Дечаку напукла слезина у тучи на школском одмору

Ученик осмог разреда у Основној школи „Вук Караџић” у Новом Саду, С. Ћ., у среду је на малом одмору ударио другара Д. Л. у стомак и поцепао му слезину. Наводно је њихов сукоб започео током часа,

а наставили су га на школском одмору након чега је Д. Л. завршио у Дечјој болници, уз опасност  да ће због повреде морати да му одстране слезину.По речима мајке повређеног дечака, о инциденту су је обавестили наставници, а сина је затекла како лежи на школској клупи.

– Син ми је испричао да су се гађали на часу и да су се после потукли на одмору. Њему је од тог ударца позлило и убрзо је изгубио свест. Када сам стигла у школу, није му било добро, а потом смо отишли у Дечју болницу – каже мајка повређеног дечака.

Она није желели никога да криви за овај инцидент, али је апеловала на родитеље и сву децу да буду обазриви да се сличне ствари не би догађале.
За понедељак је заказан родитељски састанак, којем ће осим родитеља, присуствовати и ученици. Истовремено, од понедељка ће у школи бити појачане мере безбедности, што подразумева интензивнија дежурства наставника.

У полицији кажу да је покренута истрага, али да читав процес успорава то што је дечак у болници и што још увек није дао свој исказ о догађају. 

Е. Д.

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести