Признања за најуспешније школе на спортским такмичењима

Признања за школе које су оствариле најбоље резултате на спортским такмичењима, од општинског до републичког нивоа, у школској 2014/2015. години уручена су на Факултету спорта и физичког васпитања.

Најуспешније у спортским надметањима биле су основне школе „Јожеф Атила”, „Милош Црњански” и „Ђура Јакшић”, док је у категорији средњих школа за најбољу проглашена Гимназија „Јован Јовановић Змај”, друго место је заузела Средња школа „Светозар Милетић”, а трећепласирана је Гимназија „Светозар Марковић“.

– Увек је изузетно задовољство додељивати признања ученицима који су остварили успех јер тако показујемо да се њихов рад вреднује и подстичемо их да наставе да се труде – рекао је том приликом члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар. – Посебно се захваљујем свим професорима физичког који остварују добре резултате у раду с децом, али, што је још важније, уче децу правим вредностима и здравим стиловима живота.

Свилар је додао да Град препознаје значај школског спорта и издваја значајне своте за ту намену. С тим у вези, он је подсетио на то да је Нови Сад био домаћини значајним такмичењима у тој области, као што су Мала олимпијада и Завршно школско првенство у атлетици, и најавио да ће се Град трудити да тако буде и убудуће.

Доделу признања школама најуспешнијим у спортским такмичењима организовао је Савез за школски спорт града Новог Сада који сагледава резултате 37 основних и 20 средњих школа. Рангира се сваки успех у школском спорту екипно и појединачно, на општинском, окружном, међуокружном и републичком нивоу. што школама доноси одређени број бодова.

Д. Ристић

Надметало се 6.000 ученика

У протеклој години у школским спортским такмичењима које је организовао Савез за школски спорт и олимпијско васпитање Новог Сада учествовало је око 6.000 ученика основних и средњих школа. Они су се такмичили у стоном тенису, пливању, рукомету, одбојци, кошарци, спортској гимнастици, малом фудбалу, стрељаштву, атлетици, кросу и малим олимпијским играма, каратеу, yудоу и тенису. На републичким такмичењима учествовало је 293 ученика из Новог Сада, који су освојили 85 медаља, од тога 24 златних, 31 сребрних и 30 бронзаних.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести