Дневник 59. пут бира најбоље спортисте

Поносимо се нашом лепом и од читалаца прихваћеном и често јавно хваљеном традицијом да при крају године бирамо најбољег спортисту АП Војводине. И у понедељак ћемо у Мастер центру

Новосадског сајма, с почетком у 13 часова, прогласити најбоље спортисте у чак 20 дисциплина, изабрати најбољег међу њима и доделити посебна признања онима чији су резултати и рад улепшали спортску годину Србије, једну од најуспешнијих икада, а нису се због критеријума при избору нашли међу кандидатима.

Опште је мишљење да писани медији преживљавају тешка времена, посебно они који се нису приклонили сензационализму, ријалити гадостима, измишљотинама, лажима... Дневник и данас важи за озбиљне новине којима се верује, није таблоид и не ставља на прву страну измишљене афере, старлете, криминалце, или ликове из полусвета.

Озбиљне новине, међу којима је и Дневник, нажалост, по тиражу не могу да се мере са жутом штампом, па је - пре свега финансијски - тешко и захтевно да се сачувају вредности које трају деценијама, каква је и Избор најбољих спортиста Војводине. Начињен је напор и сачувана је лепа традиција, окупиће се у Мастер центру најбољи спортисти, њихови тренери, председници клубова, спортске легенде, предстваници спортских асоцијација, пословни партнери наше куће и читаоци и пријатељи Дневника. Нема никакве сумње да ће приредба, као и свих претходних година, бити лепа и да ће сви они који воле и поштују наш лист бити поносни на још један избор најбољих на спортском пољу.

Да ли ће бити и незадовоних избором? Свакако, јер сви смо ми појединачно мање-више селектори, а ово јесте својеврсна селекција. Критеријуми за избор сачињени су давно и Дневник се од свих медија и асоцијација који бирају најбоље разликује по томе што бира најбоље у двадесетак дисциплина, па тек онда најбољег међу њима. По критеријумима сачињеним давно највреднија је олимпијска медаља, па светска, европска, медитеранска, балканска, национална... Остаће вечита дилема и расправа да ли је вредније олимпијско сребро или светско злато, светско сребро или европско злато и тако даље. Новинари који данас чине спортску рубрику не би да мењају критеријуме који важе толико деценија, једном је начињен преседан и Дневник је за пријатеља изгубио једну олимпијску шампионку.

Протеклих година, користећи прилику када се на једном месту окупе најбољи актуелни и бивши спортисти, носиоци медаља са најпрестижнијих  планетарних такмичења, питали смо их да ли би и шта  требали да мењамо у нашем избору. Готово стопостотни одговор био је да се не мења ништа, јер ако би се нешто променило, онда то не би био више Дневников избор.

Актуелне спортисте, спортске легенде, тренере, клупске руководиоце, челнике савеза и спортских асоцијација, пословне партнере и пријатеље чекамо у Мастер центру Новосадског сајма да 59. пут изаберемо најбоље спортсте АП Војводине, да се видимо и да се дружимо. Добро дошли!

Б. Пуношевац

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести