Звезда проклизала у финишу

Тако близу, али опет далеко... Имала је добру шансу Звезда да направи велико изненађњење у Москви, али Стефан Јовић је три секунде пре краја проклизао и направио кораке

ЦСКА – Црвена звезда 77:76 (20:20, 24:28, 19:12, 14:16)

МОСКВА: Мегаспорт арена, гледалаца: 8.100, судије: Гарсија Гонзалес (Шпанија), Петек (Словенија), Коромилас (Грчка).

ЦСКА: Де Коло 13 (3 ас), Калугин, Теодосић 9 , Фридзон 2, Николс 5, Џексон 5, Лазарев 2, Воронцевич 6 (4 ск), Хигинс 13, Кулагин, Курбанов 3, Хајнс 19 (4 ск).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ: Кинзи 14 (5 ск), Ребић, Дангубић 1, Митровић 2, Лазић 7, Симанић, Мицић , Симоновић 14, Јовић 15 (7 ас), Милер 11 (5 ск), Цирбес 9 (5 ск), Штимац 3 (5 ск).

Тако близу, али опет далеко... Имала је добру шансу Звезда да направи велико изненађњење у Москви, али Стефан Јовић је три секунде пре краја проклизао и направио кораке пре него што је стигао да упути шут за победу, па је ЦСКАповео са 2:0 у серији. Солидну партију су пружили црвено – бели противфаворизованих Московљана, али није било концентрације, али пре свега среће да се у наизвесној завршници начини подвиг.

Врло добро је почела Звезда, као и у првом мечу, па је по тактовима расположеног Кинзија у два наврата у првој четвртини водила са седам поена предности. Играли су црвено – бели врло чврсто у одбрани, одлично су се кретали, што је проузроковало мноштво промашаја играча ЦСКА. Ипак, брзо је Звезда изашла из бонуса, па су армејци ухватили прикључак са серијом од 6:0, постигавши све поене из слободних бацања. Након тројке Николса, Московљани су стигли до првог изједначења (17:17), а нерешеним резултатом окончана је прва деоница.

У наставку, црвено – бели су били још бољи и много распуцанији. Наиме, средином друге четвртине Јовић је погодио прву тројку свог тима за вођство Звезде од 30:28, а то је била најава ревије  прецизних шутева изван линије 6,75 са обе стране, али убојитији је био наш шампиона. Након првог промашаја, Симоновић је без пардона засипао кош противника -  три пута за три поена, а једном му се придружио и Јовић, уз седам асистенција. Са друге стране, два пута прецизан из даљине био је Теодосић, једном Курбанов, па су црвено – бели отишли на одмор са плус четири (48:44).

Друго полувреме почело је са четири непрецизна шута Московљана за три поена, па је Звезда повела са шест поена предности. Ипак, тада црвено – бели улазе у серију грешака и проблема у организацији напада, па су домаћи направили серију од 7:0 и после дужег времена повели, па је тренер Звезде Дејан Радоњић затражио тајм аут, с обзиром да је његов тим у првих пет минута постигао свега четири поена. Није ни то помогло, јер је ЦСКА почео да погађа, па су повели са шест поена предности (63:57). Ипак, у последњем напасу у трећој четвртини Штимац је погодио уз фаул и искористио додатно слободно бацање, па су армејци на последњи одмор отишли са плус три.  Почетком последње четвртине, када се указала шанса за прикључак, Јовић и Мицић су изгубили лопте у нападу и убрзо је ЦСКА повео са плус седам (69:62).

Ипак, Звезда је убрзо након тројке Јовића и пшоена Симоновића стигла до изједначења (70:70), и до краја се водила неизвесна, стресна утакмица. Велика прилика за црвено – беле се указала минут и 13 секунди пре краја, када је Јовић погодио за три поена и довео свој тим у вођство 75:74. Али, са друге стране био је прецизан Теодосић , такође за три поена. Звезда није сикористила напад, али је Кинзи одлично украо лопту Теодосићу који га је гаулирао. Нажалост, Кинзи је једном био прецизан са пенала. Но, Де Коло је погрешио и Звезда је имала напад за победу.  Онда је десио несрећан тренутак за Јовића и црвено -  беле, па ће Звезда шансу потрасжити у понедељак у Београду.

Д. Кнежић

Радоњић: Логично је било да Јовић реши меч
Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је презадовољан партијом свог тима, иако је поражен од московског ЦСКА (77:76) у Евролиги.

"Одиграли смо добро одбрану против екипе са најбољим нападом у Евролиги. Од почетка играли смо паметно, уз мале проблеме у нападу у трећој четвртини, али смо на крају изгубили после драме на један посед. Без обзира на све, одиграли смо још једну одличну партију", рекао је Радоњић после меча.

Црногорски тренер истакао је да је план био да Стефан Јовић реши последњи напад за победу, у којем се оклизнуо.

"Јовић је био у најбољем моменту у том тренутку, постигао је важбе поене у финишу. Логично је било да лопта буде у његовим рукама. Одиграо је изврсно", закључио је Радоњић.

Наредни меч између Црвене звезде и ЦСКА игра се у понедељак од 20.45 сати у Комбанк арени.

Четвртфинале Евролиге

ЦСКА – Ц. звезда 77:76 (2:0 у серији)
Фенербахче – Реал     (2:0)

Петак

Локомотива – Барселона (19 сати, 1:0)
Лаборал – ПАО (19.45, 1:0)

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести