Билборди зову туристе у Нови Сад

Туристичка организација Србије (ТОС) поставила је билборде с натписом „Нови Сад вас очекује“ иза којег следе називи манифестације с датумима

одржавања у нашем граду. Билборди се налазе у Љубљани, Загребу, Бања Луци, Нишу, Суботици и Београду, али су истакнути и на више локација у граду, односно ужем и ширем центру Новог Сада.

Манифестација која нам предстоји је караван „Моја Србија“, а одржава се 1. јула на Тргу слободе од 17 до 22 часа, а потом следи 5. регионални Сајам омладинског туризма 5. и 6.јула - изјавила је портпаролка Туристичке организације Новог Сада (ТОНС) Тихана Путин. - Лане је караван био на Штранду, али ће сада бити у центру града.

- На Тргу слободе, осим ТОНС-а, биће представљене и туристичке организације Сремских Карловаца, Бачког Петровца, али и Удружење туристичких водича, Удружење пчелара „Јован Живановић“, Дино парк, Дунавски рафтинг.... Караван „Моја Србија“ одржава се у 14 највећих градова, а ТОС, као организатор тако промовше домаћи туризам - навела је Путин.

По њеним речима, ове године ИНФО цетар ТОНС-а посетило је око 16.000 туриста, највише из Немачке, Русије, Француске, Италије и Хрватске, али из Уједињених Арапских Емирата, Јужне Кореје и Тајланда.

- Нови Сад је такозвана „сити брејк“ дестинација, и у односу на прва четири месеца 2015. у нашем граду је ове године забележено више ноћења за 48 одсто. Бележи се и пораст доласка домаћих турсита у Нови Сад за 14 одсто - навела је портпаролка ТОНС Тихана Путин.

З. Делић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести