Вимблдон 2016: Ђоковић и Јанковићева сигурни, Јанко и Ана испали

Први тенисер света Новак Ђоковић успешно је започео одбрану титуле на Вимблдону, пошто је данас у првом колу савладао Британца Џејмса Варда са 6:0, 7:6 (7:3), 6:4.

Ђоковић је до првог тријумфа из исто толико мечева против 177. тенисера света дошао после нешто мало више од два сата игре.

Србин је освојио првих девет гемова на мечу, али је Вард на крилима публике успео да се врати у другом сету и унесе неизвесност све до тај-брејка, када је Новак ипак имао више концентрације.

Осим мањих проблема у другом сету, Ђоковић је рутински прошао у наредну фазу где ће играти против Француза Адријана Манарина.
Укупан наградни фонд на Вимблдону износи 28 милиона фунти.

Јанковићева убедљива
Најбоље рангирана српска тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у друго коло Вимблдона, пошто је победила је Стефани Фогел из Швајцарске 6:2, 6:2.

Јанковићева је сав посао завршила за само сат времена игре и по два брејка у оба сета.

Наредна противница Јанковићеве у другој рунди биће квалификанткиња Марина Ераковић из Аустралије.

Типсаревић повео, па изгубио од Симона
Српски тенисер Јанко Типсаревић елиминисан је на старту Вимблдона, пошто је данас изгубио од Француза Жила Симона 4:6, 6:4, 7:5, 6:3.

Био је то њихов шести међусобни меч и пети тријумф Симона.

Француски тенисер у наредној рунди играће против Бугарина Григора Димитрова.

Новаку забрањена вожња бициклом 
Најбољем светском тенисеру Новаку Ђоковићу забрањена је вожња бициклом по комплексу "Њу Ингланд Клуба" на Вимблдону, након шсто је прошле недеље замало избегао судар са доставним возилом, преноси Дејли Мејл.

Познато је да је Ђоковић велики љубитељ вожње бицикла, па је тако у склопу кондиционих припрема возио по комплексу, али је управљао бициклом када је око терена био присутан велики број возила, па су му организатори због сопствене сигурности забранили да вози.

Организатори су се на тај потез одлучили јер не могу да допусте да неки инцидент угрози учествовање Ђоковића на Вимблдону, а како лист наводи, српски тенисер био је незадовољан због одлуке.

Ђоковић одбрану Вимблдона почиње данас од 14 сати, против домаћег тенисера Џејмса Варда.

Пораз Ивановићеве од 223. тенисерке света
Српска тенисерка Ана Ивановић већ у првом колу завршила је учешће на Вимблдону, након што је данас изгубила од Рускиње Екатерине Александрове са 6:2, 7:5.

Александрова, која је у главни жреб стигла из квалификација, остварила је највећу победу у каријери на првом учешћу на грен слемовима.

Александрова је направила чак пет брејкова и славила после 72 минута игре у првом мечу против Ивановић.

Ова 21-годишња тенисерка у другом колу Вимблдона играће против Немице Ана-Лене Фридсам.
 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести