Паорима 2.000 динара по хектару

Од 1.марта се предају захтеви за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи у 2017. години. Захтев се предаје једном годишње, Министраству финансија,

односно његовој Управи за трезор. Рок за предају је 30. април ове године. Подстицаји за биљну производњу износе 2.000 динара по хектару. По једном газдинству се може добити субвенција за највише 20 хектара.

Уредбом Владе Србије о расподели подстицаја у пољопривреди у 2016. субвенције за ратарску производњу смањене су на 4.000 динара по хектару, и то 2.000 као основни подстицај за биљну производњу и 2.000 за регрес за ђубриво.
Нови правилник о регресу за ђубриво, објављен недавно у „Службеном гласнику”, прописује да правно лице, предузетник и физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинстава има право на коришћење тог подстицаја ако су рачуни издати у периоду од 1. октобра претходне године до 30. септембра текуће.

Одобрава се регрес од десет динара по килограму купљеног ђубрива, а највише 2.000 динара по хектару. Захтев за остваривање права на регрес за ђубриво подноси се једанпут годишње, у два примерка, Министарству финансија – Управи за трезор, од 3. маја до 30. септембра текуће године.
Како се наводи у правилнику, уз захтев се подноси оригинал фискалног исечка издат у складу са законом којим се уређују фискалне касе. Ако се из фискалног исечка не могу утврдити сви подаци неопходни за остваривање права на регрес за ђубриво, уз фискални исечак подноси се и оригинални рачун.

Љ. М.
 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести