Милићевић са руководством Института ФИНС

НОВИ САД: Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић одржао је радни састанак са  руководством Научног института за прехрамбене технологије - ФИНС, у оквиру којег је обишао лабораторије ФИНС-а и пилот постројење за пекарство и кондиторске производе и постројење за технологију хране за животиње.
milicevic fins
Фото: vojvodina.gov.rs

Он је истакао да је ФИНС институција која заузима веома значајно место у научно - истраживачком раду у Републици Србији и АП Војводини,  али и веома важно место у повезивању науке и привреде, саопштио Биро за односе с јавношћу Покрајинске владе.

Покрајинска влада пружа подршку Новосадском универзитету, факултетима и научним институтима чији  је оснивач, и наставиће са том подршком и у 2018. години, кроз улагања у набавку најсавременије опреме и усавршавање научно-истраживачког кадра, рекао је Милићевић.

Он је посебно истакао значај института ФИНС у ланцу производње хране и њене безбедности за људску исхрану, као и контроли и производњи хране за животиње.

Фото: vojvodina.gov.rs

Директор Института Оливера Ђурагић посебно је захвалила Милићевићу на подршци и  сарадњи, и истакла да је циљ Института да свој рад валоризује са привредом. 

Фото: vojvodina.gov.rs

Састанку је присуствао и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност Зоран Милошевић. 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести