ПОСЛАНИЧКЕ ТЕМЕ: „Ауди” и 27 секретарица

Скупштина Србије завршила је расправу о амандманима на Предлог закона о извозу и увозу наоружања и војне опреме, о којем ће се посланици изјаснити данас(среда, 8.октобар).Током расправе, бивши министар војни и посланик ДС-а Драган Шутановац рекао је,

 образлажући своје амандмане, да „жели да српска наменска индустрија достигне ниво из 2010. или 2011, а не да пропада као што је то сада случај“.

Реплицирао му је шеф напредњака Зоран Бабић, рекавши да је потребно одговорно пословање и да се направи разлика у односу на 2012. када је у „Крушику“ радило 27 секретарица.
– Уместо производње, прављени су само запослени у непроизводном сектору – у комерцијали 126 запослених, а у сектору логистике 129, сви директори су имали личне возаче, а генерални директор најновији „ауди А-6“ са спортском опремом – рекао је Бабић.
Шутановац је одговорио да не види зашто су возила тема, да се он возио у аутомобилу БМВ, тада старом 12 година, у којем се сада вози премијер, а да је већи проблем то када председниково обезбеђење слупа „мерцедес брабус“ који вреди три милиона долара, него то што се вози неки директор у „Крушику“.

Шта ће бити с „Фијатом”?

Марко Ђуришић (СДС) питао је Владу шта планира да уради с фабриком „Фијат аутомобили Србија“ у Крагујевцу и каква је њена будућност.
– Да ли ова неспособна влада може да сачува оно што су други урадили или ће наставити с празним обећањима и самохвалисањем без резултата и најавом реформи која ће умањити примања пензионера и грађана? – питао је Ђуришић.

Шормаз: Неки желе да елиминишу Вучића

Драган Шормаз (СНС) питао је шта ће Влада Србије учинити да би што пре био пронађен стратешки партнер за „Железару Смедерево“. Он је упозорио, у делу седнице посвећеном посланичким питањима, на то да „неки људи желе да елиминишу премијера Александра Вучића да би се вратили у политички живот“.

Равна гора и Бошњаци

Александар Чотрић (СПО) апеловао је на надлежне да поправе пут до Равне горе где се сваког маја окупљају људи на сабору који та странка организује код споменика генералу Драгољубу Михаиловићу.
Посланик СДА Енис Имамовић питао је Владу „зашто у току кампање за избор бошњачког националног већа државни врх упућује претње Бошњацима у Санyаку, „подстичући и ширећи атмосферу страха“.

С. Станковић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести