Тражи се одговорност „за крађу и отмице”

Српска напредна странка поново је упитала лидера ДС-а и председника војвођанске владе Бојана Пајтића како га није срамота да се не појави на свом радном месту, и затражила од надлежних

органа да позову на кривичну одговорност Пајтића и Горана и Владимира Јешића.

„Позивамо надлежне државне органе да хитно реагују и позову на кривичну одговорност Бојана Пајтића, Владимира Јешића и Горана Јешића, који су отели људе, разбили главу Милану Чачићу и натерали сведоке да лажно сведоче”, наводи се у саопштењу напредњака.

СНС наводи да Пајтић, осим што је опљачкао Развојну банку Војводине, Фонд за развој, Фонд за капиталне инвестиције, наставља пљачку народних пара, а сада и киднапује људе и држи их заточене у хотелу на Андревљу, који је у власништву Покрајинске владе.

Реаговао је и Покрет социјалиста у Војводини, који је затражио хитно расписивање покрајинских избора да би се „зауставило даље политичко насиље Бојана Пајтића”, и позвао покрајинског премијера и лидера ДС-а да објасни грађанима како је „пустошио” буyет Војводине. У саопштењу је затражено што хитније расписивање покрајинских избора да би се „зауставило даље политичко насиље Бојана Пајтића који се, очигледно свестан онога шта је радио претходних година и свестан да више нема никакву подршку грађана, неће устручавати да и насилним путем очува своју нелегитимну власт у Војводини”.

Такође, Покрет социјалиста у Војводини тражи од Пајтића да објасни како је и на шта утрошено 35 милиона евра из Фонда за субвенционирање погона нових технологија у покрајини, као и зашто су фирме којима су кадрови ДС-а по основу политичке подобности додељивали новац, упркос субвенцијама, завршиле у стечају.

Покрет социјалиста у Војводини позива Бојана Пајтића да грађанима одговори на питање ко је и како опљачкао Развојну банку Војводине и Фонд за развој Војводине и зашто је ДС Војводину, некада најбогатију регију у Србији, довео на руб пропасти с најнижим нивоом запослености икада.

„Знамо да то неће бити тежак задатак за Пајтића пошто се одговори на сва та питања налазе у његовој околини, међу његовим најближим сарадницима”, пише у саопштењу.

Новосадски напредњаци одбацили су наводе демократа о притисцима на раднике јавних предузећа, истакавиши да је „срамно и лицемерно” за то оптуживати градоначелника Милоша Вучевића.

Градски одбор СНС-а је у саопштењу истакао да је „једина интересна група на територији града Новог Сада и Војводине заправо ДС, који се свим силама бори да задржи фотеље својих кадрова”.

Оцењује се и да ће се ДС, „уколико му то не пође за руком, вероватно бавити сакупљањем потписа за оснивање неке друге партије јер му се чланство масовно осипа, а поверење грађана је одавно изгубио”.

„Срамно је и лицимерно оптуживати Вучевића за политичке притиске у јавним предузећима, када је ситуација коју је затекао по ступању на функцију недвосмислен доказ да је ДС политичким притисцима и уценама дошао, а и одржавао се на власти у Новом Саду”, наводи СНС.

Е. М.

 

Питања за Пајтића

„Питамо Пајтића шта раде одборници СО Инђија у хотелу Андревље, на територији општине Беочин? Колико је платио своје батинаше да претуку Милана Чачића? Да ли му је паре за то дао неки од његових бројних пријатеља тајкуна, или троши народне паре и за то да грађанима разбија главе?”, пита СНС.

 

Влада у сенци заседаће у Инђији

Пајтић је после седнице владе у сенци, рекао да ће наредна седница бити одржана у Инђији, као и да ће та странка „објавити досије о батинашким одредима Александра Вучића”. Лидер ДС-а је најавио да ће на наредној седници влада у сенци усвојити „Инђијску иницијативу против насиља”, наводећи да се „вербално насиље са телевизије и политичког живота прелива у физичко”.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести