„Орлови” сакрили белу заставу

Национални тим Србије оставио је блед утисак током половине пређеног пута у квалификацијама за Европско првенство у фудбалу. Потрошени су олако и рано сви кредити, па је мегдан у Лисабону

 са Португалијом (20. 45) тениским речником, последњи за останак у трци за француску визу.- Квалификације тек сада почињу за нас. Има још довољно времена и квалитета у нашим редовима да негативан амбијент окренемо на нашу страну-поручио је капитен “орлова” Бане Ивановић.

И његов заменик Александар Коларов размишља у сличном смеру.- Заостатак јесте велики, али далеко од тога да смо се предали. Скупили смо редове, имамо новог селектора и пуно елана да против снажног ривала кренемо напред.Пуне руке посла имао је селектор Радован Ћурчић који је узео у руке „врућ кромпир“. Не скрива оптимизам пред окршај на „Ла Лужу“.

- Основни задатак је био да стабилизујемо екипу,а током припрема сам видео жељу за доказивањем, професионални однос који буди наду да се пропуштено може надокнадити. Дилема око стартне поставе нема, али карте нећу откривати. Верујем у све момке и мислим да ће дати свој максимум - вели Ћурчић.
Неизбежна тема је снага Португалаца које предводи феноменални Роналдо. Детаљан „скаутинг“ је направљен, скована стратегија у којој се не сме мислити само о дефанзивним задацима.

- Ривал поседује врхунски квалитет, великог аса какав је Роналдо, али имаће и притисак домаће публике да победом реше све бриге око пласмана на ЕП. Логично је да одбрана мора бити компактна, са мањим размаком између линија тима. Тражићемо своју шансу за гол, покушати и из прекида који могу бити наше оружје. Треба нам позитиван резултат - констатовао је Ћурчић.

Одбраном ће командовати Ивановић који ће заузети позицију штопера, а напад треба да предводи све бољи Митровић.- Имали смо другачија очекивања у квалификацијама, разочарани смо оним што се десило, није кренуло добро. Чека нас тешко искушење јер смо у незавидном положају. Али, битно је да на неки начин све и даље зависи од нас. Опција која нас враћа у живот је тријумф, али и ремијем задржавмо шансе за бараж - сматра Митровић.

Са речи треба прећи на дела, на Стадиону светлости чека нас пакао, од амбијента до фуриозних атака домаћина.
- Не треба да понављам колико вреде Португалци, али ако су их добили Албанци, можемо и ми. Мислим да је ово сусрет у којем ништа не губимо а можемо да много профитирамо. Треба нам модел игре коју гаји Атлетико из Мадрида. Сви морамо да се бранимо, али и да заједно атакујемо. Волео бих да будем стрелац гола који  би нам донео златне бодове- поручио је Митровић.

Надамо се да ће орлови најзад раширити крила. Избора немају, у случају пораза Европско првенство ће остати само сан, реми даје наду за бараж, а победа отвара могућност наставка борбе за једно од прва два места на табели која директно воде у Француску.

З. Рангелов 

Роки на центру

ЛИСАБОН: Стадион „Ла луж“, капацитет: 55.647, почетак:20.45, судија: Роки (Италија).

ПОРТУГАЛИЈА: Патрисио, Босингва, Фонте, Карваљао, Елисеу, Мутињо,Тијаго, Коентрао, Нани, Дани, Роналдо.

СРБИЈА: Стојковић, Баста, Коларов, Ивановић, Настасић, Матић, Петровић (Гудељ), Љајић, Марковић, Тадић (Костић), Митровић.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести