На „Карађорђе” пођи, у Ветерник се врати

Клупска администрација ФК Војводина ће, за дан или два, бити комплетно пресељена, тачније враћена са стадиона “Карађорђе”, где је пресељена прошлог лета, у ФЦ “Вујадин Бошков” у Ветернику.

Према информацијама из клуба, конференције за медије ће се поново одржавати у склопу ветерничког комплекса, као и раније, у сали која је за то предвиђена још док се управна зграда и градила. Зашто је после нешто више од пола године дошло до поменуте, нове селидбе, објаснио је председник Надзорног одбора Драгослав Вуковић.

- Пресељење је у току, ускоро ће бити завршено. Зашто би се управа одвајала од играча и стручног штаба? То тако не треба да функционише, напросто, неприродно је. Сви ми смо један тим, а да једни буду на “Карађорђу”, други у Ветернику. Без обзира што живимо у ери мобилних телефона, када су различити сегменти клуба раздвојени, нема добре комуникације и све касни. Када смо сви на окупу, онда то функционише као права породица. Какву смо ситуацију имали до сада? Да се управа одвоји од Радне заједнице, од тима, а тада нема увид у право стање ствари. Како доносити добре пословне одлуке ако немате увид у ситуацију у клубу  - запитао се Вуковић.

Клупска администрација се тако враћа тамо где је била годинама раније, али не и на први спрат управне зграде, јер ће тамошње просторије и даље бити намењене за смештај фудбалера из млађих категорија. За запослене у правној и пратећим службама обезбеђене су претходно адаптиране просторије у приземљу. По Вуковићевим речима, то је сасвим довољан простор за клупске потребе. - Није Војводина мултинационална компанија па да јој треба не знам колико велик простор. Такође, у ФЦ “Вујадин Бошков” има неколико празних канцеларија које, ако затреба, могу да се ставе у функцију – тврди Вуковић.

Међутим, поменуто преселење, поред тога што је замишљено да олакша и побољша функционисање клуба, пре свега има економско оправдање. После тврдњи председника НО црвено – белих, остаје питање зашто су се уопште клупске службе селиле на “Карађорђе”?

- Не знам шта је била суштина тог преселења. Изгледа, само шминка. За просторије на стадиону је плаћан закуп, део тог простора је власништво ДДОР-а. Не знам тачну цифру, али мислим да је на годишњем нивоу закуп требало да кошта скоро 100 хиљада евра.  То није имало никаквог смисла – каже Драгослав Вуковић.

Д. Кнежић

Приоритет штопер

По речима тим координатора за трансфере у ФК Војводина Миће Врањеша, енентуални доласци ће пре свега зависити од тога да ли ће неко напустити клуб.
- Уколико неко оде из клуба, реаговаћемо и довести замену на његовој позицији. Што се тиче долазака, приоритет је довођење штопера, јер имамо свега три играча на тој позицији – рекао је Врањеш.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести