Новосадска лига: Сириг – Пролетер 2:0 (2:0)

Лидер је експресно, за 60 секунди, завршио посао против искусних гостију из Баноштора. Домаћи су од првог звиждука одличног судије Златића стезали обруч око гола Пролетера

СИРИГ: Спортски центар Препород, гледалаца: 250, судија: Златић (Нови Сад), стрелци: Зечевић у 38. и Рабљеновић у 39. минуту, жути картони: Спасић (ОФК Сириг), Ч. Аyић, Малешевић, Сурдучки (Пролетер).

СИРИГ: Крга 7, Декић 7, Брежњак 8, Перић 8, Спасић 8, Радић 7, Козомора 6 (Рабљеновић 8), Зечевић 8 (Митровић - ), Жигић 6 (Наранчић 6), Вујановић 8, Јакшић 7.
ПРОЛЕТЕР: Бројчин 7, Ч. Аyић 6, Џарић 6, Малешевић 6, Хаyић 6 (Н. Аџић – ), Сурдучки 6, Бошњаковић 6, Михајловић 6, Лукаја – (Лаловић 6), Благојевић 6, Крстин 6.

Лидер је експресно, за 60 секунди, завршио посао против искусних гостију из Баноштора. Домаћи су од првог звиждука одличног судије Златића стезали обруч око гола Пролетера, али су отпор ривала сломили тек у финишу првог полувремена. 
Победу је наговестио Ненад Зечевић, после асистенције Брежњака. Само што се кренуло са центра, Сирижани су освојили лопту, Спасић је проиграо Владимира Рабљеновића, а нападач домаћина је лобовао Бројчина.
Победа је могла да буде и убедљивија, али су у наставку, Зечевић, Рабљеновић и Радић, прокоцкали колосалне шансе, док су гости, у последњим тренуцима меча, погодили стативу.

М. Менићанин
 

Јединство - Динамо 4:0 (1:0)

РУМЕНКА: Игралиште Јединства, гледалаца 200, сдуија: Марчета (Бачки Јарак), стрелци: Николић у 15. Вулетић у 68. (из пенала), Марковић у 78. и 87. минуту. Жути картон: Паћух (Динамо).
ЈЕДИНСТВО: Радованов, Дангубић 8, Станар 8, Петровић 8, Бјелајац 9, Вућићевић 8, М. Милосавић 7 (Вулетић), Гостојић 8, Николић 7 (С. Милосавић 7), Марковић 9, Вучковић 7 (Миљевић).
ДИНАМО: Стојкић 6, Здравковић 6, Паћх 6, Кузмановић 6, Милошевић 6, Сабо 6, Рибић 7, Бегић 6, Лечић 6, Младеновић 6, Митрић 6.
Браву гостију откључао је искусни голгетер Николић, а потом је због повреде морао да напусти терен. Пропустили су Руменчани још у првом полувремену да напуне мрежу Стојкића. У наставку уласком Вулетића и разиграним Бјелајцем и Марковићем домаћи су од сијасет прилика успели да постигну још три гола. Након оправдано досуђеног једанаестерца Вулетић је повећао резултат,  а онда је на сцену ступио најбољи актер Марковић постигао је два прелепа гола за коначан епилог.

М. По.
 

Фрушкогорски партизан – Сусек 5:0 (3:0)

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, гледалаца 200, судија: Манић (Нови Сад). Стрелци: Чергић у 24, Сладојевић у 32, Миловановић у 35, В. Девић у 48. и 70. минуту. Жути картони: Д. Девић (Фрушкогорски партизан), Марковић и Шодић (Сусек).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Б. Перић, Д. Девић, Симић, Макивић, В: Девић (М. Перић), Грубишић, Миловановић, Чергић (Илић), Кантар, Сладојевић (Крупљанин), Дулић.

СУСЕК: Боројевић, С. Нићетић, Ђуришић, Марковић (Бегојевић), Дуброја, Ђ. Нићетић (Миладиновић), Војновић, Месарош, Шодић, Павлица, Пекић.

Фудбалери Фрушкогорског партизана заслужено су славили у сремском дербију, јер су до ногу потукли Сусечане. Момци у црно – белим дресовима приказали су сву лепоту фудбалске игре и одржали добру лекцију гостима, од којих се више очекивало. Не би било незаслужено да су домаћи победили и с већом разликом, јер су њихове акције текле као по лоју. Мрежу Сусека начео је одлични Страхиња Чергић, потом је погодио искусни Слободан Сладојевић, а голедау у првом полувремену завршио је Марко Миловановић. А у другом делу брзи и изузетни Владимир Девић се просто шетао кроз одбрану гостију и своју игру крунисао с два лепа гола. Сусечани су деловали прилично разбијено и нервозно, док су домаћи играли колективно и побрали силне аплаузе верне публике. Треба издвојити и труд Милана Симића, који има само шеснаест и по година, а чувао је искусног и много снажнијег Јована Пекића.

М. Павловић
 

Индекс - Шајкаш 6:0 (4:0)

НОВИ САД: Ђачко игралиште, гледалаца око 150, судија: Сабо (Нови Сад). Стрелци: Ћук 1. (из пенала) и 35, Веселиновић у 7, Рибар у 20. и 82. и Д. Поњевић у 55. минуту. Жути картон: Туран (Индекс). 

ИНДЕКС: Сувара 7, Старовлах 7, Шкрбић 7, Апић 8, Д. Поњевић 8, Туран 7, Рибар 8, Валан 7 (Којадиновић 7), Веселиновић 8, М. Поњевић 7 (Тривуновић), Ћук 8 (Вукадиновић 7). 

ШАЈКАШ: Субић 6, Дистл 5, Заов 6, Гојков 6, Стојанов 5 (Глушица), Мајурић 6, Котуљач 5, Радивојевић 5 (Лазић), Трајалов 5 (Милованчев 6), Николаш 6, Панић 6.

Надмоћнији су били „студенти”. Већ у првој минути су повели из пенала. Веселиновић је шутирао ка голу а лопта је захватила по руци играча Шајкаша. Ћук је био стрелац. Веселиновић је из близине реализовао покушај Рибара у седмом минуту. Рибар је у 20. минуту лобовао голмана након што га је проиграо Старовлах. Веселиновић је био додавач Ћуку у 35. минуту након неуспеле офсајд замке гостију.  После прекида у 55. минуту Д. Поњевић је главом погодио мрежу. И у 82. минуту Рибар је у соло продору са половине терена дошао до голмана и преварио га. Гости су дошли да се надигравају, иако је резултат био висок одиграли су фер утакмицу до краја.

М. Ковачевић 
 

Железничар - Омладинац 1:2 (1:1)

НОВИ САД: Игралиште Железничара, гледалаца 100, судија: Арсић (Нови Сад), стрелци: Патковић у 29. за Железничар, а Живковић у 17. и Пуповац у 48. минуту за Омладинац. Жути картони: Плавшић, Самарyија, Ловрен (Железничар), Крстић, Савић (Омладинац).

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Баличевић, Спасојевић, Поповић, Божић, (Хаyи), Ловрен, Самарyија, Чогић, Плавшић, Глишић (Јефтић), Грубјешић, Патковић.

ОМЛАДИНАЦ: Станковић, Савић, Батар (Ћупина), Крстић, Пецељ, Максимовић, Пуповац, Томљановић (Макарић), Стојановић, Живковић, Петковић (Ристић).

Фудбалери Омладинца и у сусрету са Железничаром доказали су да им пријају гостовања са којих су донели мноштво бодова, а сада и против љугот конкурента Железничара. Држали су Пецељ и другови све конце игре у својим рукама, стигли су до предности голом искусног Живковића који је прецизним ударцем са ивице казненог простора савладао Баличевића. Стигли су домаћи до изједначења готово из мртвог угла, Патковић је успео да пронађе пут ка мрежи. То није омело госте да у наставку појачају ритам и неколико пута озбиљно припрете голману домаћих. Већ након три минута наставка Пупавац је набачену лопту захватио волејем и сместио је под пречку.

М. По.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести