академик

Друштво СРПСКА АКАДЕМИЈА НАУКА И УМЕТНОСТИ Изборна скупштина 7. новембра
Српска академија наука и уметности одржаће 7. новембра изборну скупштину, најавио је генерални секретар САНУ Небојша Лалић.
Култура Саучешће Александра Вучића поводом смрти славног академика ОВЕКОВЕЧИО РОДОНАЧЕЛНИКЕ СРПСКЕ ДРЖАВЕ И ИДЕНТИТЕТА
Председник Србије Александар Вучић упутио је вечерас саучешће поводом смрти вајара и члана САНУ Светомира Арсића Басаре.
Култура Преминуо академик Светомир Арсић Басара
Вајар и писац, академик Светомир Арсић Басара преминуо је у 96. години у Београду.
Култура / Књига ПОСЛЕ КРАЋЕ И ТЕШКЕ БОЛЕСТИ Преминуо академик и писац ГОРАН ПЕТРОВИЋ
После краће и тешке болести у Београду је у 63. години преминуо писац и академик Горан Петровић, потврдила је за РТС његова породица.
Друштво Преминуо академик Владан Ђорђевић
БЕОГРАД: У Београду је данас преминуо редовни члан Одељења техничких наука САНУ Владан Ђорђевић у 84. години, саопштила је Академија.
Друштво Преминуо академик Љубиша Ракић
БЕОГРАД: Академик Љубиша Ракић, члан Српске академије наука и уметности и један од наших најугледнијих научника из области медицине, после краће болести преминуо је у 91. години у Београду.
Култура / Наслови МАТИЦА СРПСКА Биографија истакнутог књижевника: “Тишма – њим самим“
Матица српска је у Библиотеци Документ недавно објавила биографију књижевника и академика Александра Тишме “Парче пишчеве душе” са поднасловом “Тишма - њим самим”.
Политика Вулин: Погибија пилота за Теодоровића прилика да пожели смрт Вучићу
БЕОГРАД: Министар одбране Србије Александар Вулин оценио је данас да је академик Душан Теодоровић "лош и бедан човек", јер је за њега погибија двојице војних пилота "само прилика да пожели смрт" председнику Александру Вучићу.
Култура / Сцена Душан Ковачевић: Коронавирус је жути картон од планете
БЕОГРАД: Академик и драмски писац Душан Ковачевић сматра да је корона вирус жути картон који је човечанству дала планета пошто смо је дуго уништавали.
Друштво Преминуо академик Раде Михаљчић
БЕОГРАД: Историчар академик Раде Михаљчић, професор Универзитета у Београду и професор емеритус Универзитета у Бањалуци и редовни члан Академије наука и умјетности Републике Српске, преминуо је у Београду у 83. години.
EUR/RSD 117.1199
Најновије вести