Антић: Покушавамо да решимо проблем са запосленима у Костолцу

Министар енергетике Александар Антић најавио је да ће највероватније сутра разговарати са запосленима у рударском басену Костолац, који већ трећи дан протестују захтевајући да се предузећа

 “Аутотранспорт”, “Костолац услуге”, “Прим” и “Георад” врате у оквире матичног предузећа “ТЕ-КО Костолац”.

"Уколико постоји могућност и економска оправданост за враћање четири предузећа у рударском басену Костолац, под окриље Електропривреде Србије (ЕПС), онда то треба учинити", рекао је Антић новинарима у Хајату.Истакавси да он не робује прошлим временима и одлукама, министар је казао да ће са запосленима покушати да нађе најрационалније решење.

"Покушавамо да нађемо неко решење које ће бити смислено, одрживо, у најбољем интересу и ЕПС-а, али и запослених у тим компанијама", рекао је Антић.Према његовим речима, та предузећа су издвојена из основне делатности ЕПС-а у периоду од 2003. до 2005. године и то је био тада део аранжмана с ММФ-ом, али су реверзибилни процеси, који треба да врате статус тих предузећа на старо - тешки.

Наглашавајући да је он присталица разговора и да о свему треба разговарати, министар енергетике је рекао да би најпре требало направити техно-економску анализују која ће показати да ли је враћање та четири предузећа у састав ЕПС-а добро за те компаније и за ЕПС.Уколико постоји могућност и економска оправданост, према Антићевим речима, онда треба вратити те фирме у окриље ЕПС-а, јер он "не робује прошлим временима и прошлим одлукама".

Протести у Костолцу ушли су трећи дан блокадом прилазних путева граду Костолцу и постројењима ЕПС-а. Због протеста онемогућен је долазак више од две хиљаде радника Привредног друштва "Термоелектране - КО Костолац" на посао.

(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести