Четвртина предузетника млађа од 30 година

У Србији је сваки четврти предузетник млађи од 30 година, а стопа незапослености младих је мања за скоро осам одсто у последње четири године, резултати су истраживања

„Економска укљученост младих у Србији”.Истраживање је спроведено у оквиру пројекта „Мрежа омладинских фондова Западног Балкана и Турске”, које је представила Фондација Ана и Владе Дивац. Како се наводи у сапштењу, највиша стопа незапослености младих била је 2011. године 42,5 одсто, док је у 2015. години износила 34, 9 одсто.

С друге стране, четвртина младих људи су економски искључени - не раде, не школују се, нису ни на каквим додатним обукама и они су у највећем ризику од сиромаштва и социјалне искључености. Тај проценат у Европској унији је дупло нижи.

Анализом података Агенције за привредне регистре Србије с краја прошле године дошло се до податка да су сваки четврти предузетник и сваки 17. власник предузећа млађи од 30 година.На округлом столу где су  представљени резултати истраживања учествовали су представници Привредне коморе Србије, Српске асоцијације менаyера и Америчке агенције за међународни развој (УСАИД).
 

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести