До лета секундарне сировине на Продуктној берзи у Новом Саду

БЕОГРАД: До лета прве количине секундарних сировина у Србији биће понуђене на Продуктној берзи у Новом Саду, саопштено је данас приликом потписивања меморандума о сарадњи између Агенције за заштиту животне средине (СЕПА) и Продуктне берзе.
1
Фото: Youtube Printscreen

Потенцијал српског тржишта секундарних сировина је између 200 и 300 милиона евра, а апсурд је да поједине сировине и извозимо и увозимо, рекао је Филип Радовић директор СЕПА, и додао да ће продаја секундарних сировина на берзи омогућити лакше пословање у сектору рециклажне индустрије који има потенцијал за развој.

Преко ове берзе углавном се продају житарице а Милош Јањић, директор новосадске Продуктне берзе рекао је да постоји потенцијал за продају секундарних сировина, и то пре свега метала, пластике и папира и додао да ће уследити договори са представницима привреде како би прве секундарне сировине биле понуђене до почетка лета.

Меморандумом је договорена да Агенција за заштиту животне средине информацијама које има и искуством помогне Продуктној берзи у покретању посла трговине секундарним сировинама. 

Трговања секундарним сировинама нема на берзама у околним земљама, објашњено је, па се и ту види прилика да Србија и Продуктна берза у Новом Саду у овом послу стекну регионални значај. 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести