Хемофарм - споj немачке технологиjе и српског знања

Aмбасадор Немачке у Србиjи Aксел Дитман посетио jе данас производни погон Хемофарма у Шапцу и том приликом оценио да jе Хемофарм добар пример успешне

 сарадње компаниjе и градске управе."Хемофарм jе jедна од наjвећих немачких инвестициjа у Србиjи и добар пример успешне сарадње између компаниjе и градске управе. Хемофарм у Србиjи запошљава 2.600 радника и доприноси економском расту у Вршцу и Шапцу", нагласио jе он, како се преноси у саопштењу.

Дитман jе истакао да jе блиска и партнерска сарадња Хемофарма и Шапца кључна у настоjању да таj град постане jош привлачниjе место за инвестициjе.Немачки амбасадор jе у пратњи градоначелника Шапца Небоjше Зеленовића и менаџмента Хемофарма обишао фабрички погон коjи годишње произведе преко 55 милиона паковања лекова за тржишта 38 земаља света.

Посета амбасадора Дитмана симболичан jе почетак обележавања децениjе пословања Хемофарма у оквиру СTAДA групе.Oд када jе ова немачка компаниjа преузела Хемофарм, 2006. године до данас, у модернизациjу опреме и производње, али и обуку радника уложено jе више од 200 милиона евра и отворен jе пут ка броjним светским тржиштима.

Шабачка фабрика лекова специjализована jе за производњу нестерилних фармацеутских производа, сирупа, капсула и таблета. Захваљуjуци високообразованим и едукованим  стуцњацима, као и наjсавремениjоj  технолоскоj опреми,  производи веома комплексне форме лекова.Директор фабрике Хемофарм Шабац Драган Tошић обjаснио jе да обим производње расте последњих година и да ово построjење прошируjе портфолио новим производима.

"До краjа године заокружуjемо годишњи план инвестициjа вредан 4,5 милиона евра. Не заборављамо ни сегмент одрживог развоjа. Прошле године пустили смо у рад построjење за пречишћавање отпадних вода вредно 1,2 милиона евра. A према оцени релевантне установе у оквиру Светске банке Хемофарм jе по енергетскоj ефикасности у 20 одсто наjбољих фабрика у свету. Kораци коjи су нас довели на ту листу направљени су управо овде, на локалу", казао jе он.

Градоначелник Шапца Небоjша Зеленовић нагласио jе да jе град веома поносан на чињеницу да су на његовоj териториjи успешне фирме из Немачке и да су та искуства драгоцена.Tакође jе наjавио да ће град учинити све да омогући долазак нових инвеститора из Немачке и успостављање партнерства између немачких и шабачких фирми, способних да послуjу по строгим критериjумима немачких компаниjа.

Зеленовић jе немачком амбасадору преставио план Савапарка и изградње топлане на биомасу.Хемофарм у Шапцу запошљава 357 људи коjи раде у погонима чврстих, получврстих и течних форми, као и наjсавремениjем погону дезинфекционих средстава и медицинских раствора.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести