Историјски успех националног авио-превозника

„Ер Србија” је у 2014. остварила нето профит од 2,7 милиона евра, а у првој пуној години пословања приходи су увећани 87 одсто и износили су 262 милиона евра. То је најбољи резултат у историји

националног авио-превозника.

Ти финансијски резултати, чију је ревизију обавио КПМГ, одраз су значајног раста путничког саобраћаја и обима превезеног терета, саопштено је из „Ер Србије”.

Током 2014. године, укупно 2,3 милиона путника је летело том авио-компанијом, што је за 68 одсто више него у 2013.

Капацитет „Ер Србије” за превоз путника, који се мери производом укупног броја расположивих седишта и укупно пређених километара, повећан је до краја 2014. године 74 одсто, на 3,3 милијарде. Упркос том повећању, искоришћеност капацитета за превоз путника (СЛФ) авио-компаније је увећана три процентна поена, са 64 одсто у 2013. години, последњој години пословања „Јат ервејза”, на 67 одсто у 2014.

„Ер Србија карго” је у 2014. години превезла 2.700 тона терета, што представља раст од 67 одсто у односу на годину пре. Карго услуге су и даље главно подручје раста за „Ер Србију”, наводи се у саопштењу.

Генерални директор „Ер Србије” Дане Кондић рекао је да ти резултати представљају значајно достигнуће које потрврђује ефективност стретегије компаније.

– Поносни смо што смо били у прилици да испунимо задатак који нам је поверен, а то је да постигнемо снажан раст, да постанемо водећи авио-превозник у региону и, што је најважније, да то остваримо као комерцијално одрживо и профитабилно предузеће и да при том постанемо кључни покретач економског раста у Србији – рекао је Кондић.    

Е. Дн.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести