Камен темељац за изградњу фабрике "Бери Калебо" у четвртак

БЕОГРАД: Водећи светски произвођач висококвалитетних чоколада и какао производа, компанија "Бери Калебо" (Barry Callebaut) најавила је данас да ће у четвртак, 5. марта, у Новом Саду почети изградњу фабрике на Зрењанинском путу.
1
Фото: Дневник/ Р. Хаџић

Како се наводи у саопштењу компаније, на свечаној церемонији постављања камена темељца обратиће се главни Извршни директор компаније Антоан Десент Африк (Antoine de St-Afrique), генерални директор Стојан Кемера, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, а организатори очекују и присуство председника Србије Александра Вучића.

Уговор о средствима подстицаја за инвестицију овог швајцарског произвођача чоколаде и производа од какаоа, потписан је крајем септембра 2019. године у Новом Саду.

Фабрика ће, како је најављено, бити изграђена на регионалном путу М-7 према Зрењанину, а упослиће стотину људи и почети производњу 2021. године.

Антоан Десент Африк, главни извршни директор компаније, навео је раније да ће фабрика у Новом Саду представљати регионални центар из ког ће "Бери Калебо" снабдевати чоколадом тржишта југоисточне Европе.

Фабрика ће бити смештена у Новом Саду и планирано је да има почетни производни капацитет више од 50.000 тона годишње и предвиђено је да укупан обим инвестиције током петогодишњег периода достигне 50 милиона евра (56,7 милиона швајцарских франака).

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести