Кинеска банка почиње да ради у Србији

Прва кинеска банка у Србији – Банк оф Чајна – у суботу ће бити свечано отворена на Новом Београду. Кинеска банка је пета највећа банка у свету, а у Србији ће пословати под

Прва кинеска банка у Србији – Банк оф Чајна – у суботу ће бити свечано отворена на Новом Београду. Кинеска банка је пета највећа банка у свету, а у Србији ће пословати под именом Банк оф Цхина Србија а. д. Београд и покриваће све земље бивше Југославије, као и Грчку, Румунију, Бугарску и Албанију.

Њен оснивач у Србији је Bank of China (Hungary) Close Ltd. из Мађарске, а седиште ће јој бити на Новом Београду, на Булевару Зорана Ђинђића 2а. У почетку би требало да финансира кинеске и српске компаније које ће заједнички наступати и на трећем тржишту, као и да пружа услуге становништву.

Данашњем свечаном отварању Кинеске банке, које се одржава у Централном холу „Палате Србије”, присуствоваће председник Србије Томислав Николић.

Председник Управног одбора Кинеске банке је Чен Хуају, а чланови су Џанг Ганг и Агнес Ердос. Независни чланови су бивши гувернер Народне банке Србије Дејан Шошкић и бивши министар привреде и директор Развојне агенције Србије (РАС) Жељко Сертић. Председник Извршног одбора банке је Љу Сјаофеј, а члан Славиша Алексић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести