Млади забушавају?

У Србији је 45 одсто младих незапослено, а један од кључних разлога за то је њихова неактивност, речено је на скупу о каријерном вођењу.Помоћница министра омладине и спорта Снежана Клашња

 је казала да је главни проблем Србије неактивност младих, незапосленост и то што немају могућност да напредују у каријери. По њеним речима, каријерно вођење и саветовање је „као алатка и механизам за превенцију тих проблема”.

На скупу је указано на то да је 75 одсто младих неангажовано и да је за каријерно вођење и саветовање битна сарадња министарстава просвете, рада и омладине, која је, како је оцењено, до сада била успешна.Помоћница министра за рад, борачка и социјална питања Љиљана Џувер се сагласила с тим да је каријерно вођење и саветовање предуслов за одговарајући и континуиран професионални развој сваког појединца и „први корак за његов конкурентни улазак на тржиште рада”.

– Тај систем је такође основ за квалитетан развој људских ресурса у свакој земљи и кључан фактор за економски и друштвени развој, сваке земље па и наше – рекла је она.Скуп који се одржава на „Коларцу”, организовала је Београдска отворена школа у сарадњи са швајцарском фондацијом „Солидар”.

Е. Дн.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести