АПР покренуо принудну ликвидацију 23.000 предузећа

БЕОГРАД: Агенција за привредне регистре (АПР) је закључно са 3. јуном завршила са поступком покретања принудне ликвидације код свих 23.048 привредних друштава, код којих су се испунили разлози за принудну ликвидацију прописани Законом о привредним друштвима.
katanac stecaj
Фото: Dnevnik (Aleksandra Erski)

На списку за принудну ликвидацију нашла су се сва привредна друштва која нису до краја пословне 2017. године доставила годишње финансијске извештаје за две узастопне године, 2015. и 2016. годину, саопштено је из АПР-а. 

У Регистру привредних субјеката су, како се додаје, објављене промене пословног имена код свих привредних друштава код којих је покренута принудна ликвидација, тако што је уз пословно име објављен додатак "у принудној ликвидацији“.

Тим друштвима су послата поштом решења Регистратора за привредне субјекте о покретању принудне ликвидације.

На сајту АПР-а су објављени огласи за повериоце у трајању од 60 дана, а након истека тог рока надлежни регистратор ће у наредном року од 30 дана избрисати наведена друштва из Регистра привредних субјеката.

АПР ће наставити са спровођењем поступака принудне ликвидације по службеној дужности и код осталих привредних друштава која испуњавају разлоге прописане Законом о привредним друштвима, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести