БЕНЗИНСКЕ ПУМПЕ УСКОРО ЋЕ НАПЛАЋИВАТИ И ОВУ УСЛУГУ До сада је била бесплатна и сви су је користили

Многе бензинске пумпе у Немачкој сада наплаћују додатне накнаде за услуге које су раније нудили бесплатно.
benzin, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

Потрошачи не само да могу да наточе гориво на немачким бензинским пумпама, већ често могу да искористе и бројне друге погодности.

Док су пре возачи бројне услуге могли да добију бесплатно, сада се те услуге на многим бензинским пумпама морају додатно платити, јер су власници бензинских станица одлучили да их додатно наплаћују.

Као резултат тога, потрошачи ће у будућности морати да плате ако желе да напуне своје гуме ваздухом. Оператери бензинских пумпи тврде како морају да потроше пуно новца на куповину и одржавање опреме за ваздушни притисак.

Одлучили да следе "Шелов" пример

Многим је возачима већ постала рутина прилагођавање ваздуха у гумама на предвиђеним местума. На већини бензинских пумпи возачи нису морали да плаћају никакве додатне накнаде.

Једино је "Шел" од 2013. био изузетак за возаче, јер је наплаћивао коришћење уређаја за притисак ваздуха. Сада су се неке компаније угледале на "Шел" и мењају своју стратегију. Као резултат тога, потрошачи ће у будућности морати да плаћају досад бесплатну услугу на многим бензинским пумпама ако желе да напуне своје гуме ваздухом.

Високи трошкови

Позадина овога је чињеница да оператери бензинских пумпи морају да потроше пуно новца на куповину и одржавање опреме за ваздушни притисак.

Већина пумпи није наплаћивала додатне накнаде на бензинским пумпама, јер су трошкове бесплатних услуга урачунали у цене осталих производа.

Но, такозвани мешовити рачун претпоставља да потрошачи, осим точења горива, на лицу места купују и друге производе из понуде, попут цигарета и грицкалица. Остаје да се види да ли ће и остали следити овај пример.

(Курир.рс/Феникс магазин)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести